IBM Kozmetik Sektöründe

IBM, dünya kozmetik sektörünün önemli oyuncularından, parfüm üreticisi Coty Inc. ile 5 yıllık stratejik dış kaynak kullanımı anlaşmasına imza attı. IBM, Coty'nin web tabanlı talep, otomatik sipariş, on-line sipariş takibi ve tedarikçi ödemelerini yönetecek.

IBM Kozmetik Sektöründe

IBM anlaşma sonrasında, Calvin Klein, Cerruti, Marc Jacobs, Jil Sander, Vivienne Westwood, Chopard, Pierre Cardin, Jennifer Lopez, Isabella Rossellini ve Rimmel gibi birçok ünlü markanın üreticisi olan dünya devine hizmet verecek. Anlaşma kapsamında Coty'nin, teknoloji, telekomünikasyon, pazarlama ve lojistik alanlarındaki ürün ve hizmet tedariğini üstlenecek.

IBM ayrıca, Coty'nin web tabanlı talep, otomatik sipariş, on-line sipariş takibi ve tedarikçi ödemelerini de yönetecek. Sözü geçen hizmetleri IBM'in üstlenmesiyle, 1904 yılında Fransa'da kurulan ve 2005'te 2.1 milyar ABD Dolarlık gelire sahip olan Coty, asıl işi olan tüketici ürünlerine ve markalarının üretimine odaklanacak. Anlaşma, Coty bünyesinde herhangi bir işten çıkarmaya neden olmayacak.

Uluslararası araştırma şirketi IDC'nin verilerine göre, 2004 yılında firmalara dış kaynak sağlamada dünya lideri olan IBM, aynı yıl en yakın rakibinden 13 tane daha fazla anlaşmaya imza attı.

Okuyucu Yorumları