IBM SmartCamp ödülleri sahiplerini buldu

IBM SmartCamp İstanbul Finali bu yıl Startup İstanbul etkinliğinde yapıldı.

IBM SmartCamp ödülleri

Dünyanın enerji, sağlık, ulaşım, e-devlet hizmetleri gibi temel alanlarda karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler sunan yeni nesil inovatif şirketlerin yarıştığı IBM SmartCamp İstanbul, bu yıl Etohum'un Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği Startup İstanbul kapsamında gerçekleştirildi.

Dördüncüsü gerçekleştirilen IBM SmartCamp İstanbul etkinliğinde bu yıl 6 finalist şirket birincilik için yarıştı. Yarışma sonucunda RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) ve RTLS (Gerçek Zamanlı Konumlama Sistemi) yönetim uygulamaları ile hastane yönetimlerine gerçek zamanlı her türlü varlık yönetimi sunan Türk şirketi "Borda" sağlık kategorisi birincisi olurken, e-öğrenim çözümü sunan Fas merkezli girişim "My VLE" genel kategorisi birincisi oldu. Yarışmada sosyal medya ve internet üzerinden oylarla "Halkın Seçimi" ödülünü kazanan şirket ise Türkiye'den, senaryo tabanlı iş birliğine dayanan e-öğrenim platformu Bilims oldu. Bir gün önce yapılan Danışman değerlendirmelerinde SmartCamp Türkiye en iyi girişimci değerlendirmesinde Borda ve test mühendisliği alanında danışmanlık hizmetleri sunan Intest ilk sırayı paylaştılar.

IBM SmartCamp İstanbul'a 50'den fazla şirket başvururken, değerlendirmeler Ankara ve İstanbul'da, yüz yüze mülakatlarla gerçekleştirildi. Yarışmaya başvuran girişimlerin çoğunluğunun bulut ortamında doğmuş ve "Nesnelerin İnterneti" konusunda gelişmiş olması dikkat çekti. Başvuran şirketlerin yaklaşık yüzde 80'i Akıllı Gezegen çözümleri oluşturmak için analitik & büyük veri ve mobil teknolojilerini kullanan şirketlerden oluşuyor.

IBM Türk Ekosistem İlişkileri Müdürü Jale Akyel, yarışmayla ilgili şu görüşleri paylaştı: "Çağımızda ekonomik gelişimin, toplumsal refahın ve ilerlemenin anahtarı sürekli inovasyondur. IBM SmartCamp İstanbul'daki amacımız, inovasyonu açığa çıkarma yönünde en büyük potansiyeli vaat eden girişimleri ortaya çıkarmaktır. Finalleri girişimcilerin buluşma noktası niteliğindeki Startup İstanbul'da yapmamız bir tesadüf değil. Yarışmanın gördüğü ilgiden çok memnunuz."

Okuyucu Yorumları