IBM ve HP'den son dakika bombaları

İki bilişim devinden iki büyük satın alma haberi: HP EDS'yi, IBM FilesX'i satın aldı.

İki dev adım

Hewlett-Packard (HP), bilgi teknolojileri hizmet sağlayıcısı Electronic Data Systems'i (EDS) 12,6 milyar Dolara satın aldı. Her iki şirket tarafından yapılan açıklamada, şirket yönetim kurullarının HP'nin EDS'yi satın almasıyla ilgili anlaşmayı oybirliğiyle kabul ettiği ve HP'nin EDS'ye hisse başına 25 Dolar vereceği belirtildi.

Satışın bu yılın ikinci yarısında tamamlanması ve HP'nin geçen yıl 16,6 milyar dolar olan hizmet gelirlerini iki kattan fazla artırması bekleniyor.

EDS'nin geçen yılki gelirleri 22,13 milyar Dolar oldu. Bu satın almayla 80'den fazla ülkede iş yapacak ve 210 bin kişiyi istihdam edecek şirketlerin, hizmet faaliyetlerinden yıllık gelirinin 38 milyar Doları geçeceği tahmin ediliyor.

HP, EDS'yi satın alarak teknoloji hizmetleri faaliyetinde piyasa lideri IBM ile rekabetini artırmayı amaçlıyor.

VARAN 2: IBM, FilesX'i satın aldı

VARAN 2: IBM, FilesX'i satın aldı
IBM ve HP'nin son hamleleri, sektördeki hareketliliği gözler önüne seriyor.

IBM ise, İsrail merkezli veri koruma ve kurtarma yazılımları üreticisi FilesX şirketini satın aldı. Finansal ayrıntıları açıklanmayan anlaşma sonrasında, FilesX'in sürekli veri koruma ve anında kurtarma yazılımları IBM'in Tivoli ürün ailesi içine girecek.

IBM Türk'ün Yazılım Grubu Tivoli Ürün Yöneticisi Çağlar Ulubay, satışla ilgili, "FilesX, küçük ve orta ölçekli pazarda eğitimden finansal servislere, sağlıktan hukuka, imalat sanayinden teknoloji şirketlerine uzanan çok farklı kurumlara kritik bilgilerin korunması ve kurtarılması konusunda hizmet götürüyor" dedi.

Ulubay sözlerine şöyle devam etti: "FilesX'i satın almamız, orta ölçekli pazara ve bireysel kullanıcılara kullanımı kolay veri koruma-kurtarma çözümleri sunmamızı sağlayacak."

Okuyucu Yorumları