ICANN, İstanbul ofisinin açıldığını duyurdu!

Tüm interneti kontrolü altında bulunduran bu dev isimden Türkiye ve İstanbul için dev bir adım!

İnternet devi İstanbul dedi!

DNS ve IP adreslerinin koordinasyonundan sorumlu kuruluş ICANN, İstanbul'da kurmayı planladığı yeni ofisiyle ilgili detayları ortaya çıkardı.

Daha evrensel bir kurum haline gelmeyi amaçlayan ICANN, bu önemli duyuruyla beraber dünya üzerinde üç merkez üzerinden interneti kontrol edeceğinin işaretini vermiş oldu. ICANN CEO'su Fadi Chehadé, şu an Los Angeles'ta bulunan merkezlerinin İstanbul ve Singapur ile genişletilmesiyle çalışma biçimini kökten değiştireceğini söylüyor.

Yılın çeşitli dönemlerinde zamanını bu merkezlerde harcayacak olan Chehadé, artık her işlevlerinin tüm zaman dilimlerinde çalışıyor olacağını dile getiriyor.

Chehadé, İstanbul'u seçmelerinde Avrupa'ya, Orta Doğu'ya ve Afrika'ya yakın oluşunun önemli rol oynadığını vurguluyor ve İstanbul'daki teknik nitelikli genç nüfusun yoğun olmasının kendileri için öneminin altını çiziyor.

İstanbul ofisinin ICANN'in şu anki ilke geliştirme ikinci başkanı David Olive tarafından yönetileceği düşünülüyor. ICANN çalışanlarının bir kısmının çalışmalarını İstanbul'da sürdüreceği, önümüzdeki aylarda işe Türk çalışanların da alınacağı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları