ICANN kendi alan adını kaptırdı…

İnternetteki alan adlarını yöneten ICANN, geçtiğimiz hafta kendi adını hacker'lara kaptırdı...

Neti böyle yönetiyorlarsa!

İnternet adreslerinin yönetildiği bir merkez var. Kar amacı gütmeyen bu kurumun adı da Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, yani kısaca ICANN.

İnternet alan adlarını dağıtmak ve yönetmekle yükümlü olan bu kurum geçtiğimiz hafta kendi alan adını hacker'lara kaptırdı. Saldırı, ICANN adına alan adı kaydı dağıtan bir firmanın kandırılması ve domain adının başka bir kullanıcıya transfer edilmesi şeklinde gerçekleşti. ICANN elbette bu saldırıyı ve hatayı fark edip gerekli düzeltmeleri yaptı, ancak bunun için geçen süre yaklık 20 dakika oldu.

20 dakika internet için oldukça uzun bir süre, zira bu esnada dünya üzerinde bir çok alan adı sunucusu ICANN servisine bağlanıp alan adı güncellemelerini almış olduğu için, onların bir sonraki güncellemesine kadar ICANN alan adına bağlanmak isteyen kullanıcılar hacker'ların yönlendirdiği siteye bağlanmış oldular.

Bu tür bir problemle bir daha karşılaşmak istemeyen ICANN hemen yeni güvenlik tedbirlerini uygulamaya soktuğunu ve yeni tedbirler üzerinde de çalıştığını açıkladı. Hacker'lar tarafından yönlendirilmesi değiştirilen alan adlarının ICANN.com ve IANA.com olduğu belirtiliyor. Normalde bu sitelere bağlananlar ICANN.org ve IANA.org adreslerine yönlendirilirken, kısa bir süre için hacker'ların ayarlamış olduğu siteye yönlendirilmiş oldular...

Okuyucu Yorumları