İçiniz rahat: Sıfır ölü piksel garantisi!

Monitör alırken ölü piksel çıkacak diye içiniz, içinizi mi kemiriyor? İşte bunun garantisi...

Sıfır ölü piksel garantisi!

DataStar, LCD monitör kullanıcılarının önemli bir sorunu olan piksel garantisinde önemli bir uygulama başlattı. Tüm KTC LCD monitörlerde garanti kapsamı boyunca 0 (sıfır) piksel garantisi veriliyor.

KTC monitörlerinin Türkiye distribütörü olan DataStar, kullanıcı dostu bir firma olduğunu bir kez daha göstererek, KTC LCD monitörlerde 0 (sıfır) piksel garantisi uygulaması başlattı. Tüm KTC markalı LCD monitörlerde ve garanti süresi boyunca geçerli olan uygulamada ölü ya da parlak nokta ayrımı da yapılmıyor.

DataStar Ürün Müdürü Atilla Dandiboz, LCD monitörlerdeki tek ya da gruplanmış nokta sorununun kullanıcılarının önemli bir derdi olduğunu belirterek, "Üretici ya da satıcı firmalar da genellikle 3-5 piksele kadar sorunları garanti kapsamında değerlendiriyorlar. DataStar olarak garanti süresi boyunca ölü ya da parlak fark etmez, kaç nokta olursa olsun her tür piksel sorununda KTC monitörleri değiştiriyoruz" diyor.

Nedir bu ölü piksel? Neden çıkar?

Nedir bu ölü piksel? Neden çıkar?

LCD monitörlerde pikseller, transistörlerle kontrol ediliyor ve bu transistörlerin herhangi birinde arıza olması "piksel hatası" denilen bir kusur oluşturuyor. LCD monitörlerde piksel kusurlarının çok sık karşılaşılmasının ana nedeni, LCD monitörlerde kullanılan transistör sayısıyla ilgili. Her piksel, 3 alt pikselden oluşuyor ve her alt pikseli bir transistör kontrol ediyor. 1280x1024 çözünürlüğe sahip 17 inç'lik bir LCD'de toplam 1280x1024x3=3.932.160 adet transistör bulunur. Bu kadar transistör içerisinden aslında 1-2 tanesinin arızalı olması olağan bir durum olmasına rağmen, kullanıcılar açısından ise rahatsız edici. LCD monitörlerde rastlanan piksel kusurları birkaç farklı şekilde ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de 'ölü piksel' olarak nitelenen hatalar. İlgili pikseli kontrol eden transistörün açılıp kapanma işlevini artık yerine getiremediği durumlarda oluşan hataya ölü piksel deniyor.

DataStar hakkında:
2008 yılı sonunda kurulan DataStar Bilgi Teknolojileri A.Ş., notebook ve tüketici elektroniği başta olmak üzere her türlü BT (bilgi teknolojileri) ürününün ithalatı ve yurt içinde dağıtımını yapmaktadır. Merkezi İstanbul'da olan şirketin Ankara ve Bursa'da şubeleri bulunmaktadır. Müşteri memnuniyetini amaç edinmiş olan şirket, 2 binin üzerindeki bayisi, 50'nin üzerindeki yetkili teknik servisi ile Türkiye'nin her yerine ulaşan bir satış ve hizmet ağına sahiptir. Deneyimli kadrosu ve yaygın hizmet ağı nedeniyle anahtar teslimi projeler de gerçekleştiren şirket, yurtdışı pazarlarda da etkin olmayı hedeflemektedir.

Marka ve ürün portföyünü sürekli genişleten şirket Notebook, Netbook, LCD Monitör, Projeksiyon cihazı, Network ürünleri, Yazılım, Ses sistemleri, Multimedia ürünleri, Yazıcı, Çevre birimleri ve Tüketici elektroniği alanlarında Haier, Lacie, PQI, Biostar, Trend Micro, TP-Link, Asrock, KTC, Promex, Princo gibi güçlü markaların distribütörlüğünü; HP, Dell, Acer, Samsung, Intel, Asus, Toshiba, Kingston, Lenovo ve Microsoft gibi güçlü markaları ise yurtiçinden alıp dağıtıcılığını yapmaktadır. www.datastar.com.tr

Okuyucu Yorumları