İçkiyi fazla kaçıranlara iPhone freni

Yeni bir iPhone uygulaması, kullanıcıların içkiyi fazla kaçırmalarını engellemeyi hedefliyor

Alemciye iPhone desteği

Mubaloo adlı bir yazılım geliştiricisi, akıllı telefonların sağladığı avantajları ilginç bir konuda değerlendirmeye karar verdi. Mubalo, Alcohol Aware ve Alcohol Aware Plus adlı iki iPhone uygulaması ise içkiyi fazla kaçıran kullanıcıların, alkol tüketimi konusunda kendilerine hakim olabilmelerini sağlamayı hedefliyor. Uygulama İngiltere'nin resmi alkol tüketimi ve sağlık konusundaki raporları yönünde, kullanıcıların içkiyi dozunda içmelerini sağlayacak özelliklere sahip.

Örneğin uygulama içtiğiniz içkinin fotoğrafını çekmenizi ve Alcohol Aware veri tabanında yer alan içeceklerle eşleştirmenizi sağlıyor. Daha sonra fotoğrafın üzerine dokunarak kaç adet içtiğinizi uygulamaya girebiliyorsunuz. Alcohol Aware ise bu topladığı verileri İngiltere'deki alkol tüketim alışkanlıkları ile karşılaştırarak içki tüketimi durumunuzu bir rapor olarak günlük, haftalık ve aylık bazda size sunabiliyor.

Alcohol Aware, iTunes üzerinden 99 cent'e indirilebilirken, daha gelişmiş özelliklere sahip Alcohol Aware Plus 2,99 dolara satılıyor. Mubaloo şimdiye kadar 25 bin iPhone kullanıcısının bu uygulamayı satın aldıklarını söyledi.

Okuyucu Yorumları