ICQ'nun bilmeniz gereken en önemli 5 özelliği

İşte uzunca bir süre sonra Aramıza geri dönen ICQ'nun bilmeniz gereken en önemli 5 özelliği.

En önemli ICQ özellikleri

Türkiye'de İnternet kullanımının yaygınlaşmasında büyük katkı sahibi olan ICQ, uzun bir aradan sonra tamamen Türkçe olan yeni mobil uygulamasıyla aramıza döndü. Hali hazırda kullanımda olan mobil anlık mesajlaşma uygulamaları sadece belli alanlarda ihtiyaçlara cevap verebilirken, ICQ sahip olduğu özellikler ile kullanıcıların aradığı her şeyi sunup, hepsini tek bir uygulamada bir araya getiriyor.

1- Oturum Açma

ICQ'nun mobil uygulamasında oturum açmak çok kolay. Mobil uygulamayı akıllı telefonunuza indirdikten sonra telefon numaranızı girip ICQ'yu kullanmaya başlayabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra aynı eskiden olduğu gibi bir ICQ numarasına sahip oluyorsunuz. Bu numarayı başka cihazlarda oturum açmak için kullanabiliyorsunuz. Ayrıca eğer eski ICQ numaranızı hatırlıyorsanız, o numara ile de oturum açabilirsiniz. ICQ numarası ayrıca, mesajlaşmak istediğiniz fakat telefon numaranızı vermek istemediğiniz zamanlar için de çözüm sunuyor.

2- Bilgisayar ile Kullanım

Teknoloji dünyası akıllı telefon ve tabletler gibi mobil cihazların hakimiyetinde olsa da ICQ bilgisayarları da unutmuş değil. ICQ hesabınıza Windows ve MacOS için geliştirilmiş özel yazılım ile de erişebiliyor. Konuşmalarınızı bilgisayar üzerinden de yapabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde evde ya da ofiste bilgisayar başındayken, klavye ile yazmanın rahatlığa kavuşabilirsiniz.

3- Sesli ve Görüntülü Görüşme

ICQ sadece tanıdıklarınıza yazılı mesajlar göndererek iletişim kurabileceğiniz bir uygulama olmanın çok ötesinde özelliklere sahip. ICQ tüm mobil iletişiminizin odağında olmayı başaran bir uygulama. ICQ mobil uygulaması ile sesli ve hatta görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Üstün sıkıştırma özellikleri ile mobil internet kotanızı da yormayan ICQ ile tarifenizdeki dakikaları harcamadan da iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarlar ile mobil cihazlar arasında da sesli ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

4- Ücretsiz SMS

Tüm arkadaşlarınız ICQ kullanmıyor mu? Sorun değil. Onlara erişmek istediğinizde ICQ mobil uygulaması üzerinden bir mesaj gönderdiğinizde, o mesaj ücretsiz bir SMS olarak gönderiliyor. Böylece arkadaşınız ICQ kullanmaya başlayana kadar da ücretsiz iletişim kurabilirsiniz.

5- Tamamen Ücretsiz Kullanım

ICQ tüm bu üstün özellikleri kullanıcılara tamamen ücretsiz olarak sunuyor. Android, iOS ve Windows Phone platorfmlarının tümünde ICQ mobil uygulaması için hiçbir ücret ödemenize gerek yok. ICQ'yu ücretsiz olarak istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

ICQ'yu diğerlerinden ayıran en önemli 5 özelliğin yanı sıra başka dikkat çekici özellikler de bulunuyor. Bunların arasında 200 kişiden fazlasını destekleyen grup sohbeti, her tip dosya transferi ve çok özel ücretsiz çıkartmalar yer alıyor.

Okuyucu Yorumları