İddia: Windows Phone 9 baştan aşağı değişecek

Microsoft, Windows Phone konusunda, tarihe geçecek bir değişikliğin hazırlığında olabilir!

Windows Phone için dev iddia!

Belki kulağınıza pek inandırıcı gelmeyecek, ancak söylenti doğruysa Microsoft, Windows Phone 9'da kutucuklu arayüzü terk ederek yeni bir arayüze geçiş yapacak. İddianın kaynağı ise sızıntılarıyla tanınan Eldar Murtazin.

Murtazin'in Twitter hesabında paylaştığı gönderide şunlar yazıyor;

"Windows Phone 9 (2013 3. veya 4. çeyrek), başka bir arayüzle gelecek. Bu bir hikaye değil. Tekrarlıyorum - Microsoft, Metro arayüz stilini değiştiriyor..."

Konuyla yakından ilgili kaynaklarının bulunduğuna inanılan Murtazin, daha önce Windows Phone 9'un neredeyse baştan yazılan bir işletim sistemi olacağını iddia etmişti. Murtazin'in her iddiasının doğru çıkmadığı biliniyor, bu nedenle iddialara hemen inanmamakta fayda var. Dahası Murtazin'in Nokia hakkında şimdiye dek pek olumlu şeyler söylemediğini de hesaba katmak gerekli olabilir.

Kullanıcı arayüzünü geliştirmek ve eşsiz hale getirmek için milyarlarca dolar harcayan Microsoft'un bir anda tüm çabalarını çöpe atması o kadar da kolay olmayabilir. Bununla birlikte arayüzün gelişeceği, zamanla yeni işlevlerin ekleneceği ve değişikliklerin yapılacağı bir gerçek; özellikle de Microsoft'taki yeniden yapılanmanın sonrasında bu oldukça muhtemel.

Okuyucu Yorumları