İddiamız gerçek oldu: Firefox 3.1, 3.5 oluyor

Firefox 3.1'i bekleyenlere bir iyi bir kötü haber: Kötü haber, 3.1 asla çıkmayacak. İyi haber ise...

Firefox 3.1 çıkmayacak!

Birkaç gün önce Firefox 3.1'in 3.5 olarak revize edilebileceğini buradan duyurmuştuk. Ve bu özel haberimiz çok fazla zaman geçmeden doğrulandı, geliştiricilerin isteği üzerinde Firefox 3.1, Firefox 3.5 olacak... Geliştiriciler sürüm atlamaya sebep olarak yeni sürümle beraber gelecek olan geliştirmelerin kapsamını gösteriyor. Bu sayede yapılan iyileştirmelerin altı çizilmek isteniyor.

Geliştiriciler en önemli yenilikler arasında belirgin derecede hızlandırma sağlayacak olan Javascript motoru Tracemonkey'i ve HTML5 video öğelerine verilecek desteği gösteriyor. Buna ek olarak yeni Firefox sürümü gizli sörf modu (Private-Browsing) da sunacak.

Planlara göre tarayıcını 12 Martta çıkması beklenen üçüncü betasının ismi yine Firefox 3.1 olacak. İsim değişikliği, yol haritasına eklenen dördüncü bir betadan önce gerçekleşecek. Yani Firefox 3.1'in dördüncü betası bu isimler değil, Firefox 3.5 olarak yayınlanacak; böylece 3.1 de tarihe gömülmüş olacak. Firefox 3.5'in nihai sürümünün ise 2009'un ikinci çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

Download: Firefox

Okuyucu Yorumları