IE: 15 yılda öyle bir değişti ki...

Efsane tarayıcı 15 yaşında: İşte ekran görüntüleriyle IE'nin 15 yılda geçirdiği büyük değişim...

15 yılda öyle bir değişti ki!

Dünya'nın en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Internet Explorer 15 yaşında! Ağustos 1995'te 1.0 sürümü ile hayatımıza giren Internet Explorer, bugün sekizinci sürümüyle bilgisayarlarımızda. Microsoft'un dokuzuncu Internet Explorer'ı kullanıma sunması ise çok uzaktaki bir olay değil.

Efsane tarayıcı, 13 Ağustos 1996'da, 3.0 sürümü ile Windows ile dağıtılmaya başlandı. Tabi bu durum, o zamanki büyük rakibi Netscape Navigator için sonun başlangıcı olmuştu. IE'nin kullanım oranı hızla yükselirken, Netscape bu duruma fazla dayanamadı.

Internet Explorer'ın 15 yıl içerisinde nereden nereye geldiğini, ekran görüntüleriyle öğrenmek için tıklayın...

2004 yılında Firefox'un doğuşuyla birlikte, Internet Explorer için hiç de alışık olmadığı bir dönemin başlangıcıydı: Rekabet. Firefox hızla yükselen kullanım oranı ile Internet Explorer'ın korkulu rüyası olsa da, son dönemde IE yine yükselişe geçmiş gibi görünüyor.

IE tarihindeki önemli kilometre taşı...

IE tarihindeki önemli kilometre taşı...
Tarayıcı seçim ekranı da IE'yi durduramadı...

Internet Explorer tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri de, kuşkusuz Avrupa Birliği'nin zoruyla ortaya çıkan tarayıcı seçim ekranı oldu. Windows 7'nin Avrupa Birliği ülkelerinde satışa sunulan kopyalarında kullanıcıların karşısına bir tarayıcı seçim ekranı geliyor ve hangi tarayıcıyı kullanmak istedikleri soruluyor.

Peki ya gelecek? Önümüzdeki dönem Internet Explorer için parlak görünüyor. 15 Eylül'de hazır olması beklenen IE 9 Beta ve yıl sonuna doğru kullanıma sunulacak IE9 Final, eğer beklentiler doğru çıkarsa, yeni bir dönem anlamına geliyor.

Internet Explorer'ın 15 yıl içerisinde nereden nereye geldiğini, ekran görüntüleriyle öğrenmek için tıklayın...

Beğenin ya da beğenmeyin, artık efsane olan Internet Explorer tam 15 yaşında. Bize de onu ve Microsoft'u kutlamak düşüyor: İyi ki doğdun Internet Explorer...

Okuyucu Yorumları