IE 9 ve Firefox 4: Onlar da çare olamadı!

Internet Explorer 9 ve Firefox 4... Büyük iddialarla piyasaya çıktılar ama yine değişen bir şey yok!

Onlar da çare olamadı!

Tarayıcıların son pazar payı rakamları, Firefox ve Internet Explorer'ın Nisan ayında düşüş yaşadığını ortaya çıkardı. İki tarayıcı yeni sürümler çıkarırken ve kıyasıya yarışırken Chrome ve Safari pazar payını farkettirmeden artırmaya devam etti.

Firefox yaklaşık yüzde 0.2 gerilerken Internet Explorer ise yüzde 0.8 gerileyerek payını yüzde 55.11'e düşürdü. Internet Explorer, en yakın rakibi Firefox'dan hala 2,5 kat daha fazla pazar payına sahip. Chrome ise yaklaşık yüzde 12'lik pazar payı ile üçüncü tarayıcı. Safari ise Haziran 2010 pazar payına göre yüzde 50 artış kaydetti ve iyi gittiği söylenebilir.

Firefox 4'ün pazar payı yüzde 1.68'den yüzde 5.43'e çıksa da bu artışların çoğu Firefox 3.6'nın terkedilmesinden geliyor ve etkisiz kalıyor. Internet Explorer 9'da da benzer bir durum hakim. Zira IE9 Mart ayında pazar payını yüzde 2.41'e yükseltti. Ancak IE8'in payındaki düşüş, IE9'daki yükseliş ile eşitti. Aynı zamanda IE6 ve IE7 kullanıcılarında da düşüş yaşandı ancak IE9'un sadece Windows 7 ve Vista'da desteklenmesi, çoğu IE6 kullanıcısını farklı tarayıcılara yöneltti.

Okuyucu Yorumları