IE için "karanlık" çağrısı!

Başta IE olmak üzere tüm popüler tarayıcılar için "karanlık" çağrısı yapan site ile tanışın!

IE için "karanlık" çağrısı!

Microsoft bir süredir kullanıcıların Internet Explorer sürümlerini güncellemeleri için baskı yapıyordu. Örneğin 2011 yılında başlattıkları bir kampanya insanların IE 6'dan vazgeçmelerini hedefliyordu. Şirket Ocak ayında ABD'deki IE 6 kullanımını %1'in altına indirmeyi başarmıştı.

Şimdi kullanıcılar tarafından bu sitede başlatılan "Go Dark for IE" (IE için karartma) kampanyası, Microsoft'un Windows 8'i piyasaya süreceği 26 Ekim tarihinde web sitelerinin IE9'un altındaki versiyonlarla bağlanıldığında bir günlüğüne karartılmasını öneriyor. Grup, hareketin amacını şöyle açıklıyor: "Mesele şu ki, bazı kişiler bir türlü güncelleme yapmıyor! Bunun nedenleri de çok basit, bazısının umurunda değil, bazısı ne yapması gerektiğini bilmiyor, bazıları da şirketlerinin bilişim departmanı yüzünden güncelleme yapamıyor. Sebep ne olursa olsun, bir bilgisayarda tarayıcıların eski sürümleri kurulu olduğu sürece insanlar onu kullanmaya devam edecek ve geliştiriciler o sürüm için programlama yapmak zorunda kalacak. Konu bir siteyi farklı tarayıcılarda çalıştırmaktan ibaret değil; eski tarayıcılara uzun vadede destek vermek, yeni teknolojilerin ya eksik kullanılması, ya da hiç kullanılmaması anlamına geliyor ve birçok insan için web'in ilerlemesini engelliyor."

Kampanya sadece Internet Explorer'ı hedef almıyor. Sitede Chrome, Firefox ve Opera için de güncelleme bağlantıları yer alıyor.

Eylemi düzenleyen grubun Microsoft tarafından desteklenip desteklenmediği bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları