IE ve Outlook İçin Yama Koleksiyonları

Microsoft, e-posta istemcisi Outlook Express ve Internet Explorer için hazırladığı iki tane yama koleksiyonunu kullanıma sundu. Her iki güncelleme de Microsoft’un “kritik” olarak derecelendirdiği yeni bulunan güvenlik açıklarını kapatıyor.

IE ve Outlook İçin Yama Koleksiyonları

Microsoft, Outlook Express 5.5 ve 6.0 kullanıcıları için, saldırganların özel olarak hazırladıkları bir e-posta veya internet sayfası yardımıyla hedef bilgisayarda istedikleri kodu çalıştırabilme tehlikesinin varolduğunu açıkladı. Kullanıcının bunun için posta veya web sayfasındaki, MHTML biçiminde bir belgeye bağlı olan bir URL’yi çağırması yeterli. Microsoft, otomatik olarak yönlendirmenin de mümkün olduğunu dile getiriyor.

Internet Explorer için hazırlanan güncelleme paketi ise şu anda yaygın olarak kullanılan tüm Microsoft browserlarını içeriyor. Bu paket içerisinde yamalar 5.01 (SP3), 5.5 (SP2), 6.0 ve 6.0 (SP1) versiyonları için geçerli.

Microsoft’un açıklamalarına göre Internet Explorer kullanıcıları, saldırganların bilgisayar üzerindeki verilere okuma hakkına sahip olarak ulaşabilme tehlikesi altındalar. Başka bir güvenlik problemi ise ilgili hakka sahip olmayan kişilerin bile korunmayan bir kullanıcı bilgisayarındaki bilgisayarları çalıştırmasına izin veriyor. Yeni “Cumulative Patch” Internet Explorer’daki dört güvenlik açığını kapatıyor.

Okuyucu Yorumları