IE10'un Metro sürümü Flash'a tekmeyi vurdu!

Windows 8'in Flash eklentisi hakkında aldığı bu sert karar, eminiz çok tartışılacak!

Windows 8'den Flash'a kazık!

Windows 8'de yer alacak Internet Explorer 10'un Metro sürümünün eklentileri kabul etmeyeceği, dolayısıyla Flash'a sahip olmayacağı ortaya çıktı.

Görünüşe bakılırsa Apple'ın Flash'ı iPhone ve iPad'lerde engellemesinin ardından Adobe, bu kez de Microsoft'tan büyük bir darbe yiyecek. IE yöneticisi Dean Hachamovitch, Windows 8'deki Metro stili tarayıcıda mümkün olduğu kadar sadece HTML5 kullanmayı ve eklentilerden kurtulmayı çalıştıklarını söylüyor. Hachamovitch, eklentilerin Metro stili ve modern HTML5 web'i ile çok iyi uyuşmadığını sözlerine ekliyor.

Metro stili IE, pil ömrünü artırdığı gibi, şirkete göre güvenilirliği ve gizliliği de geliştiriyor. Hachamovitch, eklentilerin bir zamanlar oldukça önemli olduğunu ancak web'in HTML5 ile büyük yol katettiğini söylüyor. Hachamovitch'e göre eklenti teknolojisi artık web deneyimine birşey katmak yerine birşeyler götürüyor.

Peki IE10'un masaüstü sürümü nasıl olacak?

Peki IE10'un masaüstü sürümü nasıl olacak?

Windows 8'de iki Internet Explorer 10 sürümü yer alacak. Bunlardan bir tanesi standart masaüstü görünümüne sahipken, diğeri Metro arayüzü ile karşımıza çıkacak. "Masaüstü" sürümü eklentileri kabul edecek ancak Microsoft, en çok ziyaret edilen 97.000 site arasında yaptığı bir araştırmaya dayanarak eklentisiz Metro tarayıcıya geçmenin zamanının gelmiş olduğunu söylüyor.

Hachamovitch, ilk 97.000 sitenin yüzde 62'sinin Flash kullandığını ancak Flash olmadığında çoğunun HTML5'e geçtiğini ve çoğunun reklamları bu yolla da gösterebildiğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları