IE12, önemli arayüz yenilikleriyle gelecek!

Biraz Chrome, biraz Firefox! Internet Explorer, rakiplerinden esinlenerek yeni tasarımına kavuşuyor.

Internet Explorer değişiyor!

Internet Explorer'ın Chrome ve Firefox'un gerisine düşmesini istemeyen Microsoft, yeni işletim sistemi Windows Threshold (9) ile beraber ona önemli bir güncelleme sunmaya hazırlanıyor.

Internet Explorer 12'nin (veya Internet Explorer'ın bir sonraki sürümünün) Windows Threshold'un bu ayın sonunda yayınlanacak teknik önizleme sürümünde yer alıp almayacağı bilinmiyor. Ancak IE12 çıktığında, son raporlara göre birçok yenilik getirecek. Chrome ve Firefox arasında, düz bir görünüm kavuşacak olan IE12'de sekmeler, diktörtgen şeklinde olacak ve pencerenin en üstünde, sol taraftan başlayacaklar.

Internet Explorer 11'de URL çubuğu ve sekmeler, aynı çizgide yer alıyorlar. IE12'de ise sekmeler, URL çubuğunun üzerinde görünecekler. Ortaya çıkan görünüm, Chrome'u oldukça andırıyor, ancak Microsoft'un da etkilerini taşıyor. Geri, ileri ve yenile düğmeleri, sekmelerin altındaki URL çubuğunda görünüyor.

Bir başka büyük değişiklik ise tarayıcının Chrome'da olduğu gibi eklentileri destekleyecek olması. IE11 de eklentileri destekliyor, ancak eklentileri yüklemek Chrome'da olduğu kadar kolay değil.

Okuyucu Yorumları