IE6 cenazesinde IE9 mesajı!

Microsoft'un ihtiyar tarayıcısının cenaze töreninden IE9 ile ilgili bir mesaj ve gülümseten kareler.

IE6 cenazesinde IE9 mesajı!

Daha önceki haberlerimizde dünyanın cenaze töreni ile uğurlanan ilk tarayıcısının Internet Explorer 6 olacağını sizlerle paylaşmıştık. İşte bu tören geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. İşin güzel kısmı ise, törenin ayrıntılarının ve törende çekilmiş çok özel fotoğrafların da basınla paylaşılmış olması.

Internet Explorer 6'ya destek resmi olarak 1 Mart 2010'da, yani piyasaya çıkışından yaklaşık 8 yıl sonra kesildi. Google ve YouTube gibi devler artık Internet Explorer 6'ya uymadan yeni teknolojiler ile değişiklikler yapacak. Ancak IE6'nın ölüsü bile dünya çapında yüzde 20 pazar payına sahip olmayı sürdürüyor.

Internet Explorer 6'nın cenaze töreninden çok özel notlar... Haberimizin ikinci sayfasında...

Törenden notlar, IE9 müjdesi ve fazlası...

Törenden notlar, IE9 müjdesi ve fazlası...
...Ve Internet Explorer 6 resmen öldü!

İşin gülümseten kısmı, Internet Explorer'ın geliştirici takımının da bu törene özel bir çiçek ve bir de not ile katılmış olmasıydı. IE takımının notu şu şekilde:

"Thanks for the good times, IE6. See you all @ MIX, where we'll show a little piece of IE heaven.
-The Internet Explorer Team @ Microsoft"

"Geçirdiğimiz iyi günler için teşekkürler IE6. Hepinizi MIX'e bekliyoruz, orada IE cennetinden küçük bir parça sergileyeceğiz.
-Internet Explorer Takımı
"

Bu da Internet Explorer 9 ile ilgili daha fazla bilginin çok yakında paylaşılacağı anlamına geliyor. Bakalım IE9, daha önceki kardeşlerinin yapamadığını yapıp Internet Explorer 6'yı unutturabilecek mi?

Okuyucu Yorumları