IE9'da ortaya çıkan açık, bir özellikmiş!

Internet Explorer 9'da ilk açık ortaya çıktı dedik ama MS'tan jet cevap geldi: "Ne açığı?"

Meğer açık, açık değilmiş!

Microsoft, Internet Explorer 9'un izleme engelleme özelliğinde keşfedilen açığın bir bug değil özellik olduğunu söyledi.

IE9'daki TPL adı verilen izleme koruma listeleri sayesinde kullanıcılar, belirli reklam ağlarının ve web sitelerinin çevrim içi davranışlar izlemesine engel olabiliyor. Ancak IE9 kullanıcısı birden fazla TLP listesi kullandığında, bir listede engellenen siteye diğerinde izin verilmişse, IE9 sitenin kullanıcı etkinliğini izlemesine izin veriyordu.

Açık, 'Which?' adlı şirket tarafından ortaya çıkarılmıştı. Microsoft web sitesinde yer alan bir Soru Cevap sayfasında TPL listelerinde çakışma durumunda ne olacağı anlatılmış, ancak fazla detay verilmemiş. Microsoft bunun yerine kullanıcıları kullandıkları TPL listeleri hakkında dikkat etmeye davet etmeyi tercih ediyor.

Microsoft TPL listelerini geliştirenlerin de sorumluluğunu artıran bir açıklama yaptı. Bir şirket yetkilisi, birden çok liste kullanıldığında izin verilen sitelerin engellenen sitelerden öncelikli olması konusunda The Register'a şunları söylemiş: '(Özellik) bu şekilde tasarlandı. Şu aşamada herhangi bir sorunumuz yok.'

Okuyucu Yorumları