"IE9 Firefox 4'ün gerisinde kaldı çünkü..."

IE9'un download sayılarında Firefox'un gerisinde kalmasını bakın Microsoft nasıl savundu...

"IE9 geride kaldı çünkü..."

Internet Explorer 9'un, ilk indirme rakamlarında Firefox 4'e malup olmasının ardından Microsoft, rakamların önemsiz olduğunu ve gerçek sonucun uzun dönemde ortaya çıkacağını savundu.

IE reklam direktörü Ryan Gavin, IE9'un Haziran ayının sonunda Windows Update yoluyla 'geniş çapta yayılacağını' söyledi ve ekledi: 'Her tarayıcı, önceki sürümden son sürüme yükseltmek için bir mekanizmaya sahip. Bu, IE9'da Windows Update ile yapılacak.'

IE9, yayınlandıktan 24 saat sonra 2.3 milyon kez indirilmişti. Firefox 4 ise aynı sürede 7.1 milyon indirmeye ulaşmıştı. IE9'un geride kalmasıyla Microsoft şimdi rakamların önemsiz olduğunu söylüyor ve yazın yapılacak 'büyük itiş'in üzerinde duruyor.

'Geniş yayım' ne kadar doğru?

'Geniş yayım' ne kadar doğru?
Microsoft, IE9'u yaymakta Windows Update'i kullanacak

Microsoft, her ne kadar Windows Update ile yapılacak bir 'geniş yayım'dan bahsetse de IE9 en geniş indirme mekanizması olan internette zaten sunuluyor, dolayısıyla bu ibarenin doğruluğu tartışılır. Ancak IE9'u daha çok Windows 7 PC'sine yüklemekte Microsoft'un başvuracağı en iyi yol Windows Update'den geçiyor.

IE9, tüm dünyadaki PC'lerin yarısından fazlasının kullandığı Windows XP'de çalışmadığından Microsoft'un Windows 7 pazar payını artırması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları