IE9'u daha güvenli yapan 4 özellik!

Internet Explorer 9'un interneti daha güvenli hale getiren 4 özelliğini inceledik. Haberimizde...

IE9'un farkı nerede?

Geçtiğimiz günlerde final sürümü yayınanan Internet Explorer 9'un donanım hızlandırmalı grafikleri ve getirdiği yeni tarayıcı tecrübesi hakkında beta sürümlerinden bu yana çok şey konuşuldu. IE9'daki güvenlik geliştirmeleri ise dikkatleri daha az üzerine çekti. İşte IE9'u daha güvenli yapan 4 yeni özellik:

1. İzleme koruması: Çevrim içi gezintinizin gizliliğinden endişe ediyorsanız, Microsoft'un 'beni izleme' konusuna getirdiği melez çözüm, şu an mevcut olanların en iyisi gibi görünüyor. IE9'da izleme koruma listeleri ile HTTP üst bilgi yöntemi bir araya getiriliyor. Bu yaklaşımlar ile tarayıcı oturumunuzun isteğiniz dışında izlenmesi minimuma indiriliyor.

2. Tarayıcı ayırma: IE9'daki 'sabitlenmiş siteler' işlevini kullanarak bir siteye eriştiğinizde, site masaüstü tarayıcısından bağımsız olarak kendi oturumunda açılıyor. Bu oturuma ait çerezlere, ana masaüstü penceresinin diğer sekmeleri veya pencereleri tarafından erişilemiyor ve diğer sitelerin kötüye kullanma girişimlerinden uzak tutuluyor.

SmartScreen ve sabitlenmiş siteler

SmartScreen ve sabitlenmiş siteler

3. SmartScreen Uygulama Ünü: Tarayıcınız ile dosya indirirken 'Bu tür dosyalar bilgisayarınıza zarar verir' uyarıları muhtemelen karşınıza çıkmıştır. Microsoft, IE9 ile bu uyarıların sayısını azaltmaya çalışıyor ve gerçek tehdit olabilecek indirmeler hakkında daha fazla bilgi veriyor. 'SmartScreen Application Reputation' koruması, bir dosyaya veya indirmeye verilen puana göre dosyanın güvenilirliğini belirliyor. Bu puan, yapımcının tanınmış olmasına ve daha önceki indirme sayılarına göre belirleniyor.

4. Yalın bir tarayıcı: IE9'da sabitlenmiş bir siteyi çalıştırdığınızda tarayıcı, herhangi bir tarayıcı yardımcı nesnesi (BHO) veya eklenti araç çubuklarını açmıyor. Daha az uygulama çalışan bir tarayıcı oturumunda, saldırı ihtimali daha düşük oluyor.

Okuyucu Yorumları