IE9'un yeni özelliğinde açık var!

Internet Explorer 9'un en büyük yeniliği olarak görülen bu özellikteki açık, bakın nelere yol açıyor

IE9'dan ilk açık!

Internet Explorer 9 RTM'nin yayınlanmasının bir gün ardından tarayıcıdaki 'izleme engelleme' özelleğinde bir açık bulunduğu ortaya çıktı.

İzleme engelleme özelliği, flash çerezlerini, gezinme davranışlarınızı izlemeye yarayabilecek resimleri ve işaretleri engellemeye yarıyor. IE9'da bulunan izleme korumasında engellenecek öğelerin bir listesini eklemenize izin veriliyor. TPL adındaki bu listelerde 'izin verilen' ve 'engellenen' öğeler yer alıyor. Bahsedilen açık ise listelerde bu noktada ortaya çıkıyor.

'Which? Company', TRUSTe TPL'nin büyük bir 'izin verme' listesi olduğunu ve Acxiom gibi sitelerin siz gezinirken bazı verilerinizi toplamasına izin verdiğini ortaya çıkarmış. Ancak bu açıkta Microsoft'un bir hatası bulunmuyor ve hata TPL listelerinin yapımcılarına ait.

Listelerin içerisinde istediğiniz web sitelerine izlemek için izin vermek veya devre dışı bırakmak malasef mümkün olmuyor. Microsoft'un geri dönüş yaparak izleme koruması stratejisini değiştirmesi ihtimali düşük, ancak kullanıcılara elle açıp kapatma izni veren listeler faydalı bir özellik olabilir.

Okuyucu Yorumları