İflasın eşiğindeki firma Toshiba'nın olacak!

Bir dönemin yıldızı olan şirket, şimdi diğer bir dev tarafından "yutulmak" üzere!

...Ve sonunda satılıyor!

SSD üreticisi OCZ bir süredir sıkıntı yaşıyordu ve iflasın eşiğinde dolanıyordu. Dev elektronik üretici Toshiba ise bu fırsatı değerlendirerek pek çok ürünü için ihtiyaç duyduğu SSD'leri artık kendi çatısı altında üretmek için OCZ'ye satın alma teklifi götürdü.

Toshiba'nın OCZ'yi satın alma şartları arasında şirketin faal olarak işleyebilecek durumda olması ve çalışanlarını kaybetmemesi yer alyor. Ancak OCZ, SSD üretmek için ihtiyaç duyduğu falsh diskleri temin etmekte büyük zorluk çekiyor ve bu da şirketin hızla pazar kaybetmesine neden oluyor. Rakipleri, OCZ'nin yetişemediği üretimi yaparak talebi karşılamaya devam ediyor. İflasın eşiğindeki firmanın çalışanları da sektördeki rakip firmalardan gelen teklifleri değerlendirmek için can atıyorlar.

Geçen sene 88 milyon dolar değeri olan firmanın bugünkü değeri ise 22 milyon dolara düşmüş durumda. Ayrıca bankaların açtığı iflas davası da şirketi zora soktu.

Toshiba ve OCZ'nin evlenmesi ise OCZ'nin flash disk edinme sorununu çözecek gibi görünüyor zira Toshiba dünyanın en büyük flash disk üreticileri arasında yer alıyor.

Bu şartlar altında anlaşmanın kısa sürede sağlanması ve Toshiba'nın firmayı satın alıp borçlarını ödeyerek iflas davasını kapatması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları