iGoogle ve Google Video da yolun sonuna geldi

Google, işe yaramadığını düşündüğü 5 hizmetin daha yolun sonuna geldiğini duyurdu!

Google yine kapattı

Google, çekirdek işinde kullanmayacağını düşündüğü hizmetlerini kapatmaya devam ediyor. Bu kez ise Google, aralarında Google Video ve iGoogle'ın da bulunduğu 5 hizmeti daha kapattığını duyurdu.

iGoogle, internete bağlanırken sadece bir giriş sayfasını kullandığımız dönemlerde oldukça faydalıydı. Ancak son zamanlarda interneti kullanma yöntemimiz biraz değişti ve tarayıcı sekmelerini daha çok açık tutuyoruz. Google, iGoogle'ı 1 Kasım 2013'de kapatacak ve bu tarihe kadar kullanıcılar, bilgilerini iGoogle'dan alabilecekler.

Kapatılacak diğer bir hizmet olan Google Video ise YouTube'un gölgesinde kalmıştı ve 2009'dan bu yana video yüklemelerini kabul etmiyordu. Google'ın Video hizmetinin kapatılması 20 Ağustos'ta, yani çok daha yakın bir tarihte gerçekleşecek.

Kapatılacak diğer hizmetler arasında Google'ın Symbian arama uygulaması, Google Talk Chatback (web sitelerinin kullanabildiği bir Google Talk widget'ı) ve Google Mini var (kurumlara yönelik bir hizmet). Google Mini'nin sunduğu işlevler artık Google Search Appliance, Google Site Search ve Google Commerce Search gibi hizmetler yoluyla sunulacak.

Okuyucu Yorumları