IHS Telekom, dünya sıralamasında 53. sırada

IHS Telekom, en hızlı büyüyen alan adı yazmanları dünya sıralamasında 53. sırada.

Türkiye Sıra Atladı

2008 Şubat Ayı istatistiklerine göre, 2007 Eylül ayında ICANN Akreditasyon'u alan yerli sermaye şirketi IHS Telekom, en hızlı büyüyen alan adı yazmanları dünya sıralamasında 53. sırada, en çok alan adı tescili bulunduran alan adı yazmanları dünya sıralamasında ise 181. sırada bulunuyor. Listede üst sıraları ise ABD, İngiltere ve Almanya bandıralı şirketler ellerinde tutuyor. IHS Telekom, 2008 yıl sonunda en hızlı büyüyen alan adı yazmanları dünya sıralamasında ilk 30 , en çok alan adı tescili bulunduran alan adı yazmanları dünya sıralamasında ise ilk 100 içine girmeyi hedefliyor.

Güçlerini Türkiye den aldıklarını belirten şirket yetkilileri, Türkiye'de alan adı tescil ürünlerine büyük bir talep olduğunu ve talebin bir çok Avrupa devletinin üzerinde olduğunu da vurguluyor.

Not: ICANN (İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu) Akreditasyonu; com, net, org, info, biz uzantılı alan adlarının tescil yetki ve operasyon haklarının hukuken bir kuruma devredilmesi anlamına gelmektedir. Şu an itibarı ile dünya üzerinde ICANN tarafından akredite edilmiş 1300 teknoloji şirketi var. ICANN tarafından akredite edilmiş kuruluşarın içinde Verisign, AOL, Deutsche Telekom gibi uluslararası internet devleri de bulunuyor.

Kaynakça:

En hızlı büyüyen alan adı yazmanları dünya sıralaması için tıklayın.

En çok alan adı tescili bulunduran alan adı yazmanları dünya sıralaması için tıklayın.

Firma hakkındaki detaylı bilgiler almak için tıklayın.

Okuyucu Yorumları