Ikea'dan iOS 11 için AR uygulaması!

Ikea'nın yeni iOS 11 uygulaması ile ürünleri almadan evinizine yerleştirebiliyorsunuz!

Ikea'dan iOS 11 uygulaması!

Apple'ın iOS 11 güncellemesi pek çok farklı özelliği beraberinde getirdi ancak belki de en önemli olan özellik, firmanın yeni ARKit teknolojisi ile geliştirilen uygulamaların kullanılabilir hale gelmiş olmalarıydı. Ancak ARKit'in belki de en iyi kullanımlarından biri bir oyun veya fotoğraflarınızı daha ilginç hale getirmek için bir uygulama değil, Ikea'nın bir uygulaması.

Ikea Place olarak adlandırılan uygulama Apple'ın güçlendirilmiş gerçeklik teknolojisini kullanarak Ikea alışverişlerini daha kolay bir hale getiriyor. iOS 11'e ihtiyaç duyan ancak iPhone 8 veya iPhone X gerektirmeyen bu uygulama telefonunuzun kamerası ile hızlı bir şekilde bir odayı tarıyor ve sonrasında Ikea ürünlerini çevrenize "yerleştirmenize" imkan tanıyor.

Ikea ürünlerinin sunumları ise oldukça iyi gözükmekte. Hatta isterseniz telefonunuzun duruşunu değiştirerek masaların altını veya dolapların arkalarına bakarak 360 derecelik bir görüş sağlayabiliyorsunuz.

Her ne kadar uygulama henüz mükemmel olmasa da – örneğin Ikea'nın bütün kataloğu bulunmamakta ve belirli bir ürünü aramak çok daha kolaylaştırılabilir – bu uygulama sayesinde bir koltuğun veya sehpanın yada dolabın evinizde nasıl duracağını mağazaya gitmeden önce görebiliyorsunuz...

Okuyucu Yorumları