İki devin ortaklığı kimleri korkuttu?

Microsoft ve Yahoo yaptıkları anlaşma ile bakın kimlerin canını sıktı? Detaylar burada...

Ortaklık istenmiyor!

Microsoft ve Yahoo: İki sevgili misali bir barışıp bir küsüyorlardı. Fakat şu haberimizde bu ikilinin birlikteliğini sizlerle bildirmiştik.

Microsoft'un karar verme motorunu Yahoo arama motoru ile takviye edildikten sonra bakalım ABD arama piyasasının üçte ikisini elinde bulunduran Google'a karşı ciddi bir rakip olabilecek mi?

Microsoft ve Yahoo'nun en son yaptığı anlaşmaya göre Yahoo, Bing ile gücüne güç katacak ve elde edilen kârın %88'ini 10 yıl boyunca kasasına ekleyecek.

Bu iki devin birlikteliği kaçınılmaz gibi görünüyordu ve çoğu kullanıcı bunun Google'a karşı iyi bir rekabet ortamını oluşturacağında hem fikirdi. Fakat bunu aksi düşünceye sahip olanlarda var.

Avrupa Birliği'nin çekinceleri

Avrupa Birliği'nin çekinceleri
Microsoft & Yahoo, Avrupa Birliğine karşı!...

Avrupa Birliği bugüne kadar Microsoft'u dize getiren sayılı kurumlardan biri. Internet Explorer'a karşı rekabet ortamını korumaya çalışılırken Microsoft, Avrupa gibi bir piyasadan sadece bir böyle bir konuda başarısız oldu diye çekilmeyeceğini E sürümü ile göstermişti.

Fakat Avrupa'nın gözü sürekli Microsoft'un üzerinde. İki devin ortaklığı hem ABD'de hem de Avrupa'da kimileri tarafından tam bir baş belası olarak görülüyor. Geçen sene Yahoo ve Google arasında yapılan bir anlaşma Adalet Bakanlığı tarafından piyasada rekabeti öldürüyor denilerek iptal edilmişti.

Adalet Bakanlığından bir yetkilinin Microsoft ve Yahoo arasındaki anlaşmanın dikkat edilmesi gereken bir şey olduğunu belirtmesinin hemen ardından Federal Ticaret Komisyonu sözcüsü yapılan yoruma karşı çıktı.

Hangi ortaklığın tekelleşmenin önüne geçeceği tartışıla dursun piyasaya hâkim tek bir firmanın oluşu en çok kullanıcıları sıkıntıya düşürecektir.

Okuyucu Yorumları