İki ileri, bir geri... LG yeniden geliyor!

"Bir daha böyle bir telefon yapmayacağız" diyen cep devi, görünüşe göre kararından dönüyor!

Cep devi karar değiştirdi!

LG bir süreliğine de olsa Windows Phone destekli telefonları ile gündeme gelmişti. Fakat 2013 yılının henüz başlarında firmadan gelen bir açıklama, daha fazla Windows Phone işletim sistemine sahip telefon üretmeyeceklerinin altını kalın çizgilerle çizmişti.

Sürekli genişleyen akıllı telefon pazarında Windows Phone'a yer olmadığını düşünen LG, öyle görünüyor ki kararını değiştirmiş durumda. Lightreadingindia.in'den yayınlanan bir habere göre, LG Hindistan'ın Yönetim Müdürü Kwon Soon, Güney Kore'yi baz alarak şu sözleri dile getirdi; "Ana merkezimizde, an itibarı ile Windows Phone 8 işletim sistemi ile bezenmiş akıllı telefon modelleri üzerinde çalışmaktayız." Yapığı açıklamasında Android işletim sisteminin, LG'nin gelecekteki telefonları için birinci sırada geldiğini de dile getiren Soon; "Windows'un yolu açık, Microsoft mobil işletim sistemi için hiç olmadığı kadar çaba sarf ediyor" dedi.

Haber içeriğinde bahsi geçen yeni Windows Phone ürünününse henüz "R&D" yani araştırma ve geliştirme aşamasında olduğu belirtildiği gibi, çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi yok. LG, Windows Phone işletim sistemine ilk olarak Ekim 2010 tarihi ile geçiş yapmış ve LG Optimus 7 ve LG Quantum modellerini gözler önüne sermişti. Nitekim iki telefon da hedeflenen satış rakamlarını yakalayamamış ve LG'nin pazardan çekilmesine sebep olmuştu.

Okuyucu Yorumları