İki Japon devi için büyük iddia!

Her ne kadar yalanlansa da, Japon teknoloji devi Panasonic, oldukça önemli bir satın almanın eşiğine gelmiş olabilir!

İki Japon devi için büyük iddia!

Elektrikli otomobil denince akla gelen ilk marka Tesla oluyor kuşkusuz. Özellikle son dönemde gerek Tesla, gerek SpaceX projeleriyle adını bir hayli duyuran Elon Musk'ın da popülaritesiyle güçlü adımlar atan Tesla, elbette elektrikli otomobil konusunda pek çok şirketle işbirliği içerisinde. Bunlardan biri de, özellikle otomobil bataryası konusunda çalıştığı Japon devi Panasonic.

Yeni gelen haberlere göre, Panasonic şimdilerde bir satın alım aşamasında. Satışı yapacak olan şirket ise bir başka Japon devi Nissan. Konu ise kuşkusuz otomobil bataryaları.

Asya'nın günlük gazetesi Nikkei'de yayınlanan habere göre Nissan, şimdilerde otomobil bataryası üretimi gerçekleştiren şirket bölümlerine ait hisselerini Panasonic'e veya denizaşırı ülkelerden Çinli şirketler de dahil olmak üzere, satmak üzere görüşüyor. Japon otomobil üreticisi, elektrikli otomobiller için lityum-ion batarya üretimi gerçekleştiren Automotive Energy Supply Corporation'ın yüzde 51 hissesini satmayı planlıyor.

Ancak bu haberin hemen ardından Panasonic tarafından yalanlama gecikmedi. Şirket sözcüsü tarafından bu konunun bir spekülasyondan ibaret olduğu açıklandı. Elbette ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Kısa zaman içinde bu satışın gerçekleştiği haberini duyabiliriz. Elbette bu satış işlemi en çok Panasonic ve Tesla'ya yaracak. Bekleyip göreceğiz...

Okuyucu Yorumları