İkinci el BlackBerry'ler neden değere bindi?

Nijerya'da ikinci el BlackBerry piyasası patladı: BlackBerry çılgınlığının garip nedeni burada...

İkinci el çılgınlığı!

Dünyanın en güvenli telefonlarından biri olarak kabul edilen BlackBerry, daha önce ilginç kullanıcı profili ile gündeme gelmişti. Bu kez BlackBerry yine gündemde fakat sebebi birinci değil, ikinci sahipleri.

Son zamanlarda Nijerya'da ikinci el telefon pazarında bir hareketlilik başladı. Alıcılar özellikle BlackBerry peşinde koşuyorlar ve Nijerya için çok düşük sayılmayacak 20 ile 65 dolar arası ücretler karşılığında telefonları satın alıyorlar. Fakat bu ücretleri ödeyen alıcıların, BlackBerry'nin güvenliğinden faydalanmak istediklerini sanmayın. Onların asıl derdi, telefonların içindeki bilgiler. Hatta telefonların değeri de eski ya da yeni olmasına göre değil, içerisinde ilk kullanıcısına ait ne kadar çok kişisel bilgi içermesi ile ölçülüyor.

Uzmanlar telefonların büyük oranda Avrupa ve ABD'den Nijerya'ya getirildiğini söylüyorlar. Bu telefonların satılmış, çöpe atılmış veya çalınmış olup olmadıklarına dair bilgi ise bulunmuyor. Nijerya'daki bilgi hırsızlarının yeni keşfettikleri ikinci el BlackBerry'ler yardımıyla, ilk kullanıcıların özellikle banka hesaplarını hedef aldıklar tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları