İkinci nesil Galaxy A5'in özellikleri sızdı!

Samsung'un yeni nesil Galaxy A5 telefonunun özellikleri, Çin'de ortaya çıktı!

Beklenen Samsung sızdı!

Samsung, son dönemde gerileyen gelir ve karına rağmen rakipleri karşısında gücünü korumak için çabalıyor. Firma bir sene önce 2013 ile 2014 arasındaki satışlarının yüzde 60 azaldığını duyurmuş, telefon üretimini yüzde 30 azaltacağını söylemişti.

Ancak Koreli firma, yeni telefon modelleri üretmekten geri durmuyor. Çin'in sertifikasyon konusunda yetkili kurumu TENAA'da ortaya çıkan belgeler, Samsung'un 2016 model Galaxy A5'inin özelliklerini ortaya çıkardı.

Sızan bilgilere göre ikinci nesil Galaxy A5 (SM-5100), 5,2 inç 1080p OLED ekran, 1,7GHz sekiz çekirdekli işlemci, 2GB RAM ile gelecek. 16GB depolama alanına sunacak olan telefon, 128GB'a kadar microSD kartlarını destekleyecek. 2.900mAh gücünde pille gelen cihaz, 13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kameraya sahip olacak.

Android 5.1.1 (Lollipop) ile geleceği anlaşılan telefonun Marshmallow'a yükseltilip yükseltilmeyeceği konusunda şimdilik herhangi bir ipucu yok.

Samsung elbette rakiplerinin karşısında boyun eğmeyecek. Bakalım firmanın yeni telefon yaklaşımı, durumunu düzeltmesine yardımcı olacak mı.

Okuyucu Yorumları