"İklim Hareketi için Veri" Yarışması Başlıyor

"İklim Hareketi için Veri" yarışmasına başvurular başladı.

"İklim Hareketi için Veri" başlıyor

Birleşmiş Milletler'in büyük veri ile ilgili inovasyon inisiyatifi BM Global Pulse ve veri depolama teknolojileri ile çözümleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), "Data for Climate Action – İklim Hareketi için Veri" yarışmasının başladığını duyurdu.

"İklim Hareketi için Veri", iklim değişikliği ile mücadele için katılımcıların, özel sektörün veri bilimini ve topladığı büyük veriyi kullanmalarına imkan veren benzersiz bir açık inovasyon yarışması. Dünyanın dört bir yanından veri bilimcileri, araştırmacılar ve inovasyon yapanların yarışmaya katılmak için 10 Nisan 2017 tarihine kadar DataForClimateAction.org adresi üzerinden önerilerini göndermeleri gerekiyor.

BM Global Pulse Direktörü Robert Kirkpatrick konuyla ilgili açıklamasında, "İklim değişikliğine karşı etkili hareket için sadece iklim verileri değil aynı zamanda insan davranışları ile ilgili zengin bilgilere ihtiyaç var. Büyük veri bizlere, toplumların iklim değişikliğini nasıl etkilediği ve bu değişimden nasıl etkilendikleri konusunda dinamik bilgiler verebilir. Böylece sürdürülebilirliği ve iyileşmeyi artırma konusunda inovasyonları mümkün haline getirebilir. 'İklim Hareketi için Veri' yarışmasına katılan şirketler ise bu verilere sahip." dedi.

Skoll Global Threats Fonu tarafından desteklenen bu global yarışma, birçok endüstri ve ülkeden şirketleri "veri yardımı" yolu ile katılım için bir araya getiriyor. Yarışma ile araştırmacılar ulusal, bölgesel ve global çapta benzersiz veri setlerine ve araştırmalarını güçlendirecek araçlara erişim fırsatına sahip olacak. Veriler mahremiyetin korunması için anonim bir şekilde bir araya getiriliyor.

Yarışmaya veriler ile destek verecek şirketler ise şunlar:

  • BBVA Data & Analytics, finansal veri analizi şirketi
  • Crimson Hexagon, kurumsal sosyal medya analiz şirketi
  • Earth Networks, hava ve aydınlatma sensörleri ağı operatörü
  • Nielsen, global ölçüm ve analiz şirketi
  • Orange, global telekomünikasyon sağlayıcı
  • Planet, yeryüzü görüntüleme uydu ağı operatörü
  • Plume Labs, çevre veri bilimleri şirketi
  • Schneider Electric, enerji yönetimi ve otomasyon konusunda global çapta uzman şirket
  • Waze, topluluk tabanlı, ücretiz, gerçek zamanlı trafik ve navigasyon uygulaması

Bu şirketlerin yanı sıra, araştırmacılar Microsoft'tan bulut bilişim desteği veTableau'dan görsel analiz desteği alacak.

Western Digital'in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Veri Merkezleri Sistemleri Birimi Genel Müdürü Dave Tang yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Dünyanın en büyük veri depolama şirketi olarak verinin gücünün ve vadettiklerinin farkındayız. Değişim için veriyi bir katalizör olarak kullanma konusunda oldukça istekliyiz. United Nations Global Pulse takımı ile bu konuda işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz. İşbirliği kapsamında sadece 'İklim Hareketi için Veri' yarışması için kurguyu ve çerçeveyi belirlemekle yetinmiyor fayda sağlayacak şekilde veri etrafında toplanmayı teşvik ediyor ve güçlendiriyoruz. Yarışmadan çıkacak sonuçları ve çözümleri, gelecek için sundukları imkanları görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

Yarışma hakkında
'İklim Hareketi için Veri', Birleşmiş Milletlerin İklim hareketi için Sürdürülebilir Gelişim Hedefi (SDG 13) ile bağlantılı üç ana alanı hedefleyecek: İklim değişikliğinin etkilerini hafifletme, iklim adaptasyonu ve iklim değişikliği ile geniş kapsamlı 2030 Gündemi arasındaki bağlantılar.

Yarışma ile üretilecek orijinal araştırma raporları ve araçlarının veriyi kullanan inovasyonların sahadaki çözümlere sağladığı bilgiyi gözler önüne sermesi ve iklim değişikliği ile mücadele için yapılan çalışmaların dönüştürülmesi amaçlanıyor. Yarışma, Kaggle gibi organizasyonların öncülük ettiği veri bilimi yarışmalarının ve Orange'ın düzenlediği ve kamu yararı için büyük veriyi paylaşan "Data for Development – Gelişim için Veri" gibi yarışmaların modeli üzerine kurgulandı.

"İklim Hareketi için Veri" yarışmasına katılmaya hak kazanan araştırmacılara, araştırmalarını tamamlamak için dört ay verilecek. İklim değişikliği ve veri bilimi alanlarında uzman bir panelde, finale kalan öneriler metodoloji, ilişki ve potansiyel etki dikkate alarak değerlendirilecek. Kazananlar ise 2017 yılının Kasım ayında duyurulacak.

Yarışmaya başvurmak veya daha fazla bilgi için: DataForClimateAction.org.

Okuyucu Yorumları