İlginç Bir VPN Araştırması ve Sonuçları!

VPN'lerin güvenlik, gizlilik, engelleri aşma gibi birçok özelliği var. Peki ama VPN'leri en çok hangi amaç için kullanıyoruz?

VPN... Peki ama ne için?

Birleşik Krallık'ta yaşayan altı kişiden neredeyse birinin internete bağlanırken VPN veya proxy sunucusu kullandığı ortaya çıktı. Yeni araştırmaya göre VPN kullananların yarısı, bunu erişime kapalı sitelere ve hizmetlere ulaşmak için yapıyor.

YouGov'un "Incognito Individual" raporuna göre Birleşik Krallıkta yaşayan yetişkinlerin yüzde 16'sı bir VPN veya proxy sunucusu kullanmış bulunuyor. Araştırmaya katılanlara bunun sebebi sorulduğunda, cevap verenlerin yüzde 48'i bölge kilitli sitelere ulaşmak istediklerini söylediler. VPN denildiğinde akla genellikle daha yüksek güvenlik ve gizlilik geliyor ancak Birleşik Krallık'ta VPN'lerin bu amaçlar için daha düşük oranlarda kullanıldığı ortaya çıktı. Araştırmaya katılanların yüzde 44'ü, VPN'i daha iyi güvenlik için, yüzde 37'si ise daha yüksek gizlilik için kullandığını söyledi.

Katılımcıların yüzde 24'ü, VPN'i evde veya işte engelli sitelere ulaşmak için kullandığını, yine yüzde 24'ü zorla gösterilen hedefli reklamların sayısını azaltmak istediğini söyledi. Spam'i azaltmak ise VPN kullananların yüzde 19'unun hedefiydi.

YouGov'un anketine göre kullanıcılar artık dark web'den de haberdar. Araştırma, cevap veren kullanıcıların yüzde 65'inin dark web'i bildiğini, yüzde 6'sının dark web'i kullandığını itiraf ettiğini söylüyor. Yüzde 6'lık bir bölüm ise gelecekte kullanmayı düşünüyor.

Okuyucu Yorumları