İlk 10'da Microsoft'un adı yok!

En çok kullanılan 10 uygulamanın tamamı 3 deve ait... Peki ama Microsoft'un adı neden hiç geçmiyor?

İlk 10'da Microsoft yok!

ABD'de en çok kullanılan 10 uygulamanın tümünün Facebook, Apple ve Google tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Dünyanın en çok kazanan yazılım üreticilerinden Microsoft'un listede hiç uygulamamasının bulunmaması, dikkat çeken bir detay.

Yeni Nielsen raporuna göre Facebook uygulaması, 2014'ten sonra 2015'te peş peşe ikinci "aylık en yüksek ortalama kullanıcı" sayısını yakalamayı başardı. Facebook Messenger 3. sırada yer alırken Instagram, bir sıra yükselerek 8. sıraya yerleşti.

İlk 10'da Google'ın şu beş uygulaması bulunuyor: YouTube (2. sıra), Google Search (4), Google Play (5), Google Maps (6), and Gmail (7).

Apple ise Apple Music ve Maps ile son iki sırada yer aldı.

Google ve Apple'ın uygulamalarının bu listeye hakim olması, firmaların uygulamaları telefonlarıyla birlikte sunmalarından kaynaklanıyor. Android'li bir telefonda Gmail'i, iPhone'da ise Apple Music'i indirmenize gerek duymuyorsunuz. Burada ön yüklü gelmeyen bir uygulama olan Facebook'un başarısı dikkat çekiyor.

Microsoft da sosyal devin başarısından cesaret alarak kendi uygulamalarını listenin tepesine taşıyabilir. Firmanın ücretsiz Office 365 ürünlerinin yanında mobil dostu bir dizi uygulaması bulunuyor. Ancak Windows Phone'un çok az kişi tarafından kullanılıyor olması, geliştiricileri uzaklaştırıyor.

Okuyucu Yorumları