İlk 5G Telefonu Geldi; Ama Sizin İçin Değil!

Qualcomm düzenlediği etkinlikte ilk 5G telefonu da gösterdi. Ama bu telefon, bizim için değil!

5G telefon... Ama sizin için değil!

2019'un pazarlama sözcüklerinin başında 5G'nin geleceği anlaşılıyor. Bugün Hawaii'deki bir etkinlikte ilk 5G'li telefon gösterildi ancak bu cihazı ne bugün, ne de başka zaman satın almanız mümkün olmayacak.

Qualcomm'un gösterdiği referans telefon, firmanın teknolojilerini tanıtma amaçlı kullanılıyor. İyi haber ise 5G yeteneğine sahip telefonların 2019'un başında piyasaya sürüleceği. 5G telefon üretecek firmaların başında Samsung, OnePlus gelirken AT&T, Verizon ve EE gibi mobil sağlayıcılar, 5G'yi ilk destekleyen servis sağlayıcılardan olacak.

Peki 5G bizler için ne sunacak? Telefon üreticileri, son üç senedir yaptıkları 5G sunumlarına mümkün olduğunca çok sihirli pazarlama sözcüğü sıkıştırmak için uğraşıyorlar. "Multi gigabit bağlanabilirlik" ve "milimetre dalga spektrumu" bu tür sözcük öbeklerinden sadece bazıları. İşin gerçek yanına geldiğimizde ise 5G'nin daha hızlı ve daha stabil bir bağlantı, aynı zamanda daha uzun sinyal menzili anlamına geleceğini söyleyebiliriz. Tabi eğer sizin için önemliyse, telefonun üzerinde 4G yerine 5G logosunu görüyor olacaksınız.

5G'nin yıllar süren bu şişirmeye değip değmeyeceğini hep beraber göreceğiz. Şurası gerçek ki kotayla kullandığımız mobil internetin hızlanması, kotanızın daha çabuk bitmesini sağlayarak mobil sağlayıcıları pek sevindirecek. Ardından kaçınılmaz olarak 6G'yi pazarlayacak sözcükler aranmaya başlanacak.

Okuyucu Yorumları