İlk Windows mercek altında

Microsoft'un geliştirdiği ilk işletim sistemi Windows 1'i daha yakından tanımak ister misiniz?

Vista'nın atası: Windows 1

Microsoft'un günümüzde en çok kullanılan işletim sistemlerinin başında Windows XP ve Vista geliyor. Her ne kadar Windows XP yavaş yavaş kalkmaya başlasa da, kullanıcıların büyük bir bölümü Windows XP'den en azından şimdilik vazgeçmek niyetinde değil.

Eski bilgisayar kurtlarını bir yana bırakırsak, genç nesil genel olarak en fazla Windows 95 ve sonraki Windows versiyonlarını gördüler. Windows 3.1'den 95'e geçildiğinde dünyada artık büyük değişimler olacağı anlaşılıyordu.

O zaman için büyük bir adım olan Windows 95'ten sonra Microsoft, pek çok işletim sistemi çıkardı. Bugün Windows XP ve Vista arasında kullanıcılar genelde bir seçim yapmak durumunda kalıyor.

Peki Windows 95'ten önce bilgisayar kullanıcıları ne yapıyordu? Windows 95, geliştirilen ilk işletim sistemi midir?

Windows 1, Microsoft'un ilk işletim sistemi olma özelliğini taşıyor. Görünüm itibariyle günümüz Windows işletim sistemleriyle hiçbir alakası yokken, bugün kullanmakta olduğumuz işletim sistemlerinden oldukça farklıydı ve de pek çok fonksiyonu içermiyordu.

Windows 1, artık sadece hafızalarda. CHIP Online, Windows 1'in çok özel karelerini bir araya getiriyor ve sizi Windows'un atasıyla tanıştırıyor.

Okuyucu Yorumları