İlk Android Q Beta Sürümü Duyuruldu!

Android'in bir sonraki büyük güncellemesi için ilk beta sürümü, Google tarafından duyuruldu!

İlk Android Q betası duyuruldu!

Google, Android Q için ilk beta sürümü yayınladı. Yayınlanan ilk yapılar, Pixel telefonların tüm nesillerine gelecek. Google, geçen sene Nexus 5X, Nexus 6P ve Pixel C'yi dışarıda bırakmıştı ancak bu sene ilk Pixel'lerin başına böyle bir durum gelmedi.

Android'in bir sonraki sürümü Android Q, büyük bir güncelleme olacak. Konum ayarları üzerinde daha fazla kontrol sunan güncelleme, iOS'ta olduğu gibi bir uygulamanın konuma sürekli mi, yoksa sadece kullanırken mi erişebileceğini seçmenize izin verecek. Katlanabilen cihazları doğal olarak destekleyen güncelleme, paylaşım ekranını daha hızlı bir hale getirirken, yeni bir işlev olan Sharing Shortcuts'u sunacak. Bu işlev, içerik paylaşmanız için bir uygulamaya direkt olarak ulaşmanızı sağlayacak. Uygulamalar artık sistem ayarlarını uygulama içerisinden değiştirmeye izin verecekler. Yeni Wi-Fi performans modu ise yüksek performans - düşük gecikme modunu etkinleştirmenize izin verecek. Geliştiriciler yeni kamera API'ları sayesinde dinamik derinliğe göz atabilecekler.

Android Q'yu bu sene üçüncü çeyrekte yayınlamayı planlayan Google, altı beta sürümünün sözünü veriyor. Beşinci ve altıncı betaların üçüncü çeyrekte yayın adayı olarak yayınlanacağı, bu sürümleri final sürümün takip edeceği belirtiliyor. Google'ın şu anki planları, Android Q'nun önceki yayınlanma tarihlerinden daha geç geleceğini söylüyor.

Güncellemenin Google'ın Project Treble'ına dahil olan cihazlara da belirli bir noktadan sonra dağıtılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları