İlk büyük oyun akış hizmeti OnLive kapanıyor

Kimsenin beklemediği bir internet servisi, kimsenin beklemediği bir anda kapandığını ilan etti!

Kimsenin beklemediği son!

Birkaç sene önce oyunların geleceği olarak düşünülen OnLive, yolun sonuna geldi. Oyunları internet bağlantınız üzerinden, akış olarak oynamanıza izin veren hizmet, "tutmaz" diyenler olsa da, çoğu için zamanının oldukça ötesindeydi.

Onlive'ın yaptığı duyuruya göre OnLive'ın önemli bölümleri Sony'ye satılmış bulunuyor. Sony ise hizmeti şu anki biçimiyle devam ettirmeyi planlamıyor. Firmanın OnLive'ı ona oldukça benzer bir işlev olan PlayStation Now hizmetinde kullanacağı düşünülüyor. OnLive'ın yaptığı duyuruya göre sunucular, 30 Nisan'da devreden çıkacak.

Peki OnLive neden başarısız oldu? OnLive, teoride müthiş görünse de küçük sorunlar hizmetin peşini bırakmadı. Bunlardan bir tanesi, hizmetin gecikmesiz bir deneyim sağlayamayacağına yönelik endişelerdi. Bunun ardından hizmetin istediği trafik yoğunluğunu ve üye sayısını yakalayamaması, sorunların büyümesine neden oldu. 2012'de yeni sahibinin kontrolü altında ivmesini kaybeden hizmet, Mart 2014'te son bir hamle olarak kullanıcılara sahip olduğu oyunları akış yapmalarına izin veren yardımcı hizmetini kullanıma sundu.

Bugün, Sony'nin az önce bahsettiğimiz PlayStation Now hizmeti, Nvidia'nın Grid altyapısı ve Shield mikro konsolu gibi akıştan faydalanan sistemler var. Ancak bunların hiçbiri, tamamen akışa dayalı değiller. OnLive, belki bir gün farklı bir isim altında, farklı bir firma tarafından tekrar bir araya getirilecek ancak bugünün şartlarında böyle bir hizmetin başarılı olmasının çok zor olduğu kaçınılmaz bir gerçek.

Okuyucu Yorumları