İlk DAB+ destekli telefon geliyor!

LG'nin bir sonraki telefonunda kullanacağı bu teknoloji, cepte bir dönemin sonu anlamına gelebilir!

Bir devrin sonu mu geliyor?

FM radyo, akıllı telefonların zengin işlev paketinin içine dahil edilen ilk teknolojilerden bir tanesi. Ancak telefonlarımızda kullandığımız radyo işlevi, yolun sonuna yaklaşmış gibi görünüyor.

LG yaptığı bir açıklamada Stylus 2'nin DAB+ teknolojisiyle gelecek ilk telefon olacağını söyledi. FM radyodan daha üstün olan bu teknoloji, müziği internet bağlantısı olmadan, kesintisiz olarak dinleyebilmenize izin veriyor. DAB+ üzerinde daha çok kanal bulunabildiği gibi müziği ücretsiz olarak dinlemek mümkün oluyor.

FM radyo telefonlarda henüz tamamen ölmüş değil. FM radyo işlevini bugün Sony Xperia Z5 serisi, LG G5 ve Huawei Mate 8 gibi telefonlarda bulmanız mümkün. Ancak Samsung, Galaxy S3'ten sonraki telefonlarda FM radyo kullanmadığı gibi Apple, iPhone'larında hiçbir zaman FM radyosuna yer vermedi.

FM radyo işlevi ceplerde her geçen gün kendine daha zor yer bulsa da, DAB+ teknolojisini saydığımız telefonların hiçbirinde bulunmuyor. Bu yüzden telefonda DAB+ keyfi için tek seçeneğiniz, bir süre için LG Stylus 2 olacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları