İlk Görüşte Aşk: HP Photosmart R927

HP, dijital fotoğraf makineleri atağını hız kesmeden sürdürüyor. Yeni duyurulan Photosmart R927, 3 inç’lik LCD ekranı, 8.2 MP çözünürlüğü ve sağlam metal gövdesiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

İlk Görüşte Aşk: HP Photosmart R927

HP'nin yeni ürünü Photosmart R927, kullanım kolaylığı, şıklık, sağlamlık ve üstün teknik özellikleri uygun fiyatla sunan bir dijital fotoğraf makinesi olma özelliğine sahip. Sağlam ve şık çelik gövdesi ile ilk bakışta dikkati çeken Photosmart R927, kontrol düğmelerine kolay ulaşılması, her türlü modda son derece başarılı çekimler yapması, ergonomik yapısı ve geniş LCD ekranıyla çok geniş bir kesime hitap ediyor. Öte yandan Photosmart R927, manuel fotoğraf çekimine imkan vermesiyle, orta ve ileri düzey kullanıcıların da zevkle kullanabileceği bir fotoğraf makinesi olarak tanımlanıyor.

Photosmart R927, her an her yere götürebileceğiniz şekilde tasarlandı. 96x25,6x62 mm boyutlarındaki ürünün ağırlığı sadece 200 gram. Bu boyutlarıyla ceket cebinde bile kolayca taşınabilen Photosmart R927, hayatın her anının ölümsüzleştirilmesini sağlıyor.

Kırmızı Gözlere Son!

Ürünün, öne çıkan özelliklerinden biri, dahili kırmızı göz giderme fonksiyonu. Önceden ayarlanan Photosmart R927, bir fotoğraf çekildiğinde, kırmızı göz sorunu söz konusuysa bunu otomatik olarak gideriyor. İstenirse, fotoğraf çekilip ön izlemesi yapıldıktan sonra da dahili kırmızı göz düzeltme özelliğiyle sorun giderilebiliyor.

Fotoğrafları Güzelleştirin

Photosmart R927'nin dikkati çeken özelliklerinden biri de Tasarım Galerisi. Tasarım Galerisi'nde 10 farklı çerçeve efekti, 12 farklı filtre ve 4 ayrı renk efekti bulunuyor. Kullanıcılar, bu özellikleri kullanarak çektikleri fotoğrafları istedikleri gibi kişiselleştirebiliyorlar. Galerinin en enteresan ve neşeli efektlerinden biri inceltme efekti. Fotoğrafı çekilen kişileri bu özelliği kullanarak 2 kademeli olarak inceltmek mümkün.
Fotoğrafta şişman çıktığından sürekli şikayet eden eş-dost için bu özelliği kullanan Photosmart R927 sahipleri gönülleri fethediyor.

Tasarım Galerisi, doğrudan ürünün içinde bütünleşik olarak bulunuyor ve kullanımı için herhangi ek bir yazılım ya da PC bağlantısı gerekmiyor.

Photosmart R927, HP Real Life teknolojisinin gücüyle donatılan bir ürün. HP Real Life teknolojisi, fotoğrafseverlerin her defasında güzel ve hatasız resimler çekebilmelerine yardımcı olmak için geliştirildi. Bu teknolojinin bir ürünü olan HP Image Advice Teknolojisi, çekilen fotoğrafları önceden değerlendirerek, kullanıcılara çektikleri resmi mükemmelleştirmek için gerekli ipuçlarını ve önerileri veriyor. Program, görüntüyü otomatik olarak tarıyor. Daha sonra, kullanıcılar çıkan menüyü adım adım takip ederek en güzel fotoğrafı elde edebiliyorlar.

Bilgisayara kablosuz bağlantı kurabilen özel dok sayesinde HP Photosmart R927 ile çekilen fotoğrafların PC'ye aktarımı da son derece kolay. Fotoğrafların basılması için bir PC'ye sahip olmak zorunluluğu bulunmuyor. Doğrudan bir fotoğraf yazıcısından çıktı almak mümkün. Ürün, bir televizyona da bağlanabiliyor. Böylece çekilen fotoğrafların doğrudan televizyon ekranından izlenmesi mümkün oluyor.

Çarpıcı Özellikler

HP Photosmart R927'ın teknik özelliklerinden bazıları şöyle:

- 8.2 megapiksel çözünürlük

- 3x optik zum, 8x dijital zum, toplam 24x zum kapasitesi

- 7.6 cm. LCD ekran

- 32 MB dahili bellek

- 17 adet çekim modu (Otomatik, Hareketli, Diyafram Önceliği, Plaj, Belge, Yatay, Manuel, Benim Modum, Gece Manzarası, Gece Portre, Panorama Sol, Panorama Sağ, Dikey, Obtüratör Önceliği, Kar, Gün Batımı, Sinema)

- SD bellek kart kullanımı

- USB bağlantısı

- PictBridge desteği

- JPEG (Exif 2.2)

Photosmart R927'nin Türkiye'deki satış fiyatı 369 dolar+KDV olarak belirlendi.

Okuyucu Yorumları