İlk iPhone'dan ilginç detay!

Piyasaya sürülen ilk iPhone hakkındaki bu ayrıntı, tam 5 yıl sonra ortaya çıktı!

İlk iPhone'dan ilginç detay!

iPhone 5'in piyasaya çıkışı ve iOS 6'nın yayınlanması ile birlikte en çok konuştuğumuz konulardan biri de, Apple'ın haritaları. Büyük iddia ile, üstelik Google'ı terk ederek hizmete sunulan Apple haritaları, ne yazık ki bekleneni vermekten çok uzak kaldı. Öyle ki, Apple CEO'su Tim Cook bile, haritalar nedeniyle kullanıcılarından özür diledi ve rakiplerinin harita servislerini kullanmalarını önerdi.

Peki ama Apple'ın iPhone 5 ile terk ettiği Google haritalarıyla ilişkisi nasıl başlamıştı. Geçtiğimiz gün, ismini vermek istemeyen eski bir Apple mühendisiylekonuşan The New York Times, ilk iPhone'la ilgili bir detayı da öğrenmiş oldu. Açıklamalarda Steve Jobs'un, 2007 yılında ilk iPhone'u piyasaya sürerken harita hizmeti kullanmayı düşünmediğinden, ancak telefonun piyasaya çıkışından birkaç hafta önce kararını değiştirdiğinden bahsediliyor. Jobs, birkaç mühendise, çok kısa bir sürede iPhone için bir harita uygulaması geliştirmelerini söylemiş. Uygulamada kullanılacak veriler için de Google'ın haritaları seçilmiş. Eski Apple mühendisi, o zamanlar neden Google'ın seçildiği konusuna şu cevabı veriyor: "Çünkü en iyi veri onlardaydı."

Apple'ın 5 yıl önce, son anda yaptığı Google seçimi, ne yazık ki bugün başını ağrıtıyor. Çünkü Apple kendi harita hizmetini geliştiriyorsa, Google'dan daha iyisini yapmak zorunda. Ve bunu yapabilmesi şu an için pek kolay görünmüyor.

Okuyucu Yorumları