İlk kazanan PlayStation 4!

Son dönemin en çok merak edilen sorusuna ilk cevap geldi: Şimdilik PlayStation 4!

İlk kazanan PlayStation 4!

Ekim ayı, Microsoft ve Sony için savaşın bir sonraki aşamasına geçilecek zaman dilimini işaret ediyor. Her iki firmanın da yeni jenerasyon konsolunun ardı ardına çıkması ile başlayacak olan mücadelede son viraj dönülürken, öyle görünüyor ki PlayStation 4 bir adım önde.

Reuters'ın yaptığı ankete göre, 1.297 kişinin yüzde 26'sı PS4 alacağını ifade ediyorken, en fazla yüzde 15'lik kısım Xbox One tarafını tutmuş durumda. Katılımcılardan PS4 için evet oyunu kullanan 408 kişinin 40 yaşından küçük, nispeten genç grubu oluşturan kesimi yüzde 41. Xbox One'a evet diyen kısımdaki genç nesil oranıysa yüzde 27. Pek tabi yapılan bu anket hem limitli sayılardaki insanı baz alıyor, hem de tüketicilere ürünlerin hangi şartlarda satılacağını hesaplamıyor.

Yine de son kullanıcıların yönelimi, buradaki rakamalar gibi olsaydı, Microsoft'un kat etmesi gereken çok yol olurdu. Xbox One'ı duyurduğu andan beri birçok farklı zorunluluğu ortadan kaldıran Microsoft, halen aile arası oyun paylaşımı politikası yüzünden tepki görmekte. Christopher Turner'a göreyse PS4 şimdiden bir adım önde çünkü hem genel geçer oyunculara, hem de işi oyun olanlara hitap edecek seviyede. Fakat yeni jenerasyon Kinect hareket algılayıcının gücünü de unutmamak lazım...

Okuyucu Yorumları