İlk Windows 10 güncellemesi: Redstone geliyor

Windows 10 henüz çıkmadı ama ilk Windows 10 güncellemesi ortaya çıkıyor. İşte Redstone!

Redstone ortaya çıkıyor!

Microsoft, şu sıralar Windows 10'u tamamlamakla meşgul olsa da, bir sonraki Windows güncellemesini planlamaktan geri durmuyor.

İlk olarak Neowin'in keşfettiği bilgilere göre Redstone kod adlı Windows güncellemesi, önümüzdeki sene ortaya çıkacak. Güncellemenin Windows 10 için mi, yoksa Windows Server 2016 için mi olacağı şimdilik bilinmiyor. İddiaya göre Redstone, Haziran 2016 ve Ekim 2016 olmak üzere iki aşamada yayınlanacak.

Windows 10'a sadece bir yıl içinde büyük bir güncellemenin gelme olasılığı düşük olacağından, Redstone'un küçük ince ayarlar yapan bir güncelleme olmasını bekleyebiliriz. Az önce bahsettiğimiz gibi, güncellemenin önümüzdeki sene ilk kez yayınlanacak (aynı zamanda Windows'la birlikte yayınlanma geleneğini bozacak) Windows Server 2016'yla ilgili olma ihtimali de var.

Microsoft'un "yazın" geleceğini söylediği Windows 10; Windows 7 ve Windows 8.1 için bir yıl boyunca ücretsiz bir güncelleme olacak. Korsan Windows sahipleri de Windows 10'a geçebilecekler, ancak bu, korsan Windows'ları bir anda lisanslı işletim sistemine dönüştürmeyecek.

Okuyucu Yorumları