İlk Windows 8 duvar kağıdı ve fazlası...

Win 8'den ilk duvar kağıdı da sızdı! Ama bu kadar da değil: Yazılımsal hızlandırma ve dahası içeride

Win 8'den ilk duvar kağıdı!

Windows 8'in Microsoft Connect'e sunulmasının ve 'History Vault' özelliğinin açığa çıkmasının ardından farklı kaynaklardan sızıntılar gelmeye devam ediyor. MDL ve ZDnet'in yayınladığı görev çubuğu resimlerinin ise Windows 8'le gelmesi beklenen yeni Metro ara yüzü olduğu düşünülüyor.

Resimde görünen koyu tema, henüz onaylanmasa da daha önceleri bahsetmiş olduğumuz 'Aero Lite'a benziyor.

'Metro' kullanıcı ara yüzünün böyle olması bekleniyor

Windows 8'den sızan diğer ekran görüntülerini, duvar kağıdını ve fazlasını sonraki sayfalarımızda bulacaksınız.

Windows 8'den bir duvar kağıdı da sızdı!

Windows 8'den bir duvar kağıdı da sızdı!
Windows 8'de bulunan bir duvar kağıdı... Tam çözünürlük için üzerine tıklayın...

Zdnet'in yayınladığı diğer bir ekran görüntüsünde ise Windows 8'den bir duvar kağıdı göze çarpıyor. (Duvar kağıdının tam ekran haline, resmin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz...)

Bu resimlerden önemli bir bilgi elde etmek mümkün olmasa da artık Microsoft sınırlarının dışında daha çok kullanıcının işletim sistemini kullandığını anlıyoruz. Bu yapıların yakın bir zamanda sızması beklenenler arasında.

Aero yazılımsal hızlandırma destekleyecek mi?

Aero yazılımsal hızlandırma destekleyecek mi?
Windows 8'in 'Hakkında' ekranı

Windows 7 ve Vista'daki en önemli grafiksel değişikliklerden biri de cam görünümündeki kısmen saydam pencere dekorasyonu sunan Aero. Bu özellik, Vista'da sadece Basic sürümünden itibaren sunuluyordu ve çalışması için temel donanım hızlandırması gerektiriyor ; üstelik bazı büyük grafik uygulamaları Aero'yu kapatabiliyor.

Winreview'e göre Windows 8, Masaüstü Pencere yöneticisini (DWM) yazılımsal hızlandırmayla çalıştırmak için bir seçenek sunacak (en azından yayın öncesi yapılarda). Bunun anlamı, düşük grafiksel hızlandırmaya sahip ucuz PC'ler de Aero'yu çalıştırabilecek.

Final sürümde kaldırılabilir

Final sürümde kaldırılabilir
Donanımsal hızlandırma bu ekrandan kapatılabiliyor

Sitenin bildirdiğine göre sadece birkaç MB video belleği ile Aero'yu yazılımsal modda çalıştırmak mümkün oluyor.

Ancak site şunu da hatırlatıyor: Vista'nın ilk yapılarında yazılımsal rendering olmasına rağmen final sürümde bu destek kaldırılmış. Bunun nedeni ise bulanıklaştırma gibi bazı efektlerin kaynak tüketiminin yüksek olması.

Windows 8'de Aero için yazılımsal desteğin olması, Windows 8'in ilk yapılarının bulanıklaştırma efekti olmadan yayınlanması olabilir.

Okuyucu Yorumları