İlki çıkmadan ikincisi geldi!

Microsoft'un son canavarının ilk nesli gelmeden ikincisi için konuşulmaya başlandı bile...

İlki çıkmadan ikincisi geldi!

Microsoft'un kariyer sitesinde yayınlanan ilanlara bakılırsa şirket Surface 2.0 üzerinde çalışmaya başladı bile. Bu proje için Haziran-Ağustos ayları arasında birçok eleman ilanı verildi ve ilanların hepsi şöyle başlıyor: "Surface ekibi, Microsoft deneyimini dokunmatik bilgisayarlarla genişletmeye yoğunlaşıyor. Stratejimizin temeli, tüketicilerin almayı arzu edeceği güçlü cihazlar üreterek insanların istedikleri deneyimleri sunmak ve heyecan yaratmak. Bu cihazları meydana getirmek, yazılım ve donanım mühendisleri, tasarımcılar ve üretim arasında yakın bir işbirliği gerektiriyor. Yeni nesli üretmeye başladık ve Surface sizi arıyor!"

Apple'ın yeni iPad üzerinde çalışmaya başladığı ve Android tabletlerin sürekli geliştiği düşünülürse Microsoft'un bu girişimi şaşırtıcı değil. Surface projesi için aranan elemanlar arasında en ilgi çekici olanlardan biri "alternatif güç kaynakları" üzerine çalışacak bir kıdemli mühendis. Bu da Intel'in zayıf noktası olan pil ömrü konusunda Microsoft'un girişimde bulunduğunu düşündürüyor.

Bir başka mühendis ise "performans, maliyet, üretilebilirlik, akustik ve güvenilirlik arasında denge kuracak aktif ve pasif soğutma sistemi tasarımları üzerine" çalışacak.

Şirket muhtemelen detayları kolay kolay açıklamayacak ama her sene yeni bir iPad çıktığı düşünülürse Microsoft'un yarışın gerisinde kalmak istemeyeceği kesin.

Okuyucu Yorumları