iMessage'da garip bir sorun!

iPhone ve Mac OS X kullanıcıları, iMessage'da bu kelimeyi kullanınca garip şeyler oluyor...

iMessage'da garip bir sorun!

Apple'ın iMessage uygulamasını iPhone ve Mac OS X üzerinde kullananlar, belirli kelimeler kullanılması halinde mesajın son kelimesini silen bir arızayla karşı karşıya.

ABD Başkanı Barack Obama'nın isminin geçtiği her mesajın ve "the best prize is a surprise" ("en iyi hediye bir sürprizdir") cümlesinin son kelimesi, hem gönderenin hem de alıcının mesajından siliniyor. Bu mesajlarda kelimenin yerine boşluk yerleştiriliyor. Ancak kullanıcılar mesajı kopyalayıp yapıştırırsa kelime tekrar ortaya çıkıyor. Söz konusu arıza, programın iPad sürümünde görülmüyor.

Son aylarda Apple mesaj hizmetlerinde buna benzer pek çok sorunla karşılaşılmıştı: Bir dizi iCloud kesintisi hizmeti kullanılmaz kılmış; bir grup iOS geliştiricisine yapılan DDoS saldırısı nedeniyle uygulama kilitlenmişti. Bir diğer güvenlik açığı da kullanıcının SIM kartını başka bir telefona takan herkesin iMessage kayıtlarına erişebilmesine yol açmıştı. Bütün bu sorunlara rağmen iMessage'ın, devlet kurumlarının bile kıramayacağı kadar güvenli olduğunu iddia edenler bulunuyor.

Şimdi merak edilen, bu son arızanın neden kaynaklandığı, muhtemel bir devlet müdahalesine işaret edip etmediği ve kullanıcılara ne gibi sıkıntılar yaşatacağı.

Okuyucu Yorumları