iMessage'da büyük tehlike ortaya çıktı!

Apple iMessage'de ortaya çıkartılan yeni tehlike, iOS kullanıcılarını ciddi biçimde endişelendirebilir...

iMessage'da yeni tehlike!

Son zamanlarda iMessage üzerinden herhangi bir bağlantı gönderip aldıysanız bu konuda bazı farklılıklar dikkatinizi çekmiş olsa gerek. Zira bu bağlantılar artık ayrıntılı bir biçimde gösteriliyor; kullanıcılara tıklanabilir bir bağlantının yanında ilgili URL'den alınmış bir görsel ve metin de sunuluyor.

Bu halihazırda Facebook ve Slack gibi diğer hizmetlerin de sunduğu bir özellik fakat Ross McKillop adlı bir geliştirici konuyla ilgili TechRadar'a verdiği demeçte iMessage'ın bunu görece daha farklı ve daha az güvenli bir biçimde yaptığını öne sürüyor.

Örneğin Facebook üzerinde size bir mesajla bir bağlantı gönderildiğinde tıkladıktan sonra gideceğiniz web sitesine Facebook'tan bir talep geliyor. Fakat iMessage'i kullanırken bu web sitesi söz konusu talebi doğrudan sizin cihazınızdan alıyor ve bu da IP adresinizin, cihaz türünün ve işletim sisteminizin ifşa olmasına neden oluyor.

Diğer yandan McKillop bu talebin, iMessage'ı kullandığınız bütün cihazlardan gönderileceğine ve böylece web sitesinin konumunuz hakkında bir fikir sahibi olacağına işaret ediyor.

McKillop ayrıca URL'lerin bu şekilde gönderilmesiyle Safari'de bulunan açıkların potansiyel olarak tetiklenebileceğini ve bunun için alıcının bağlantıya da tıklamasına gerek olmadığını belirtiyor.

Görünüşte bunu deaktive etmenin de bir yolu yok, dolayısıyla yapılacak tek şey Apple'ın bu durumu düzeltmesini beklemek.

Okuyucu Yorumları