Impacto ile sanal gerçeklikte son nokta!

Impacto isimli ilginç cihaz, yumruk yemeden yumruk etkisini hissetmenizi sağlıyor!

Sanal gerçeklikte son nokta!

Geliştirilen yeni bir kol bandı, sanal gerçeklik (virtual reality) teknolojisinin ulaştığı seviyeyi gözler önüne sermeye yetiyor. Almanya'daki Hasso Plattner Enstitüsü İnsan-Bilgisayar Etkileşimi (HCI) laboratuvarında geliştirilen Impacto isimli prototip, yumruk olmadan darbe etkisinin deneyimlenmesini sağlıyor.

Elektriksel kas stimülasyonu ile dokunsal geri bildirimi (haptic feedback) birleştiren kol bandı, kullanıcının kolunu inandırıcı bir yöne iterek darbe kuvvetini hissedebilmesini sağlıyor.

Araştırma ekibi, bir sanal gerçeklik boks oyunu ile yeni geliştirilen teknolojiyi sergiledi. Gerçekleştirilen denemede kullanıcının kendi koluyla engellediği yumruk etkilerini hissedebildiği görüldü. Kol bandının aynı zamanda ayak bileğine takılarak futbol oyunlarında top sektirmek için de kullanabileceği gösterildi.

Impacto küçük ve hafif tasarımıyla son derece kullanışlı olmasının yanı sıra 200 milisaniyelik tepki hızıyla sanal gerçeklik alanında atılmış doğru bir adım olarak değerlendirilebilir. Araştırma ekibi ayrıca karın bölgesi ve omuzlar için yeni Impacto modülleri oluşturma planları olduğunu da ifade etti.

Okuyucu Yorumları