İmtiyazlı hisse senetleri ucuza gidiyor

Rus finansçılar, Digital Sky Technologies, MS... Hepsi Facebook hissesi satın alıyor. Peki, neden?

Facebook ucuzladı mı?

Rusya'daki finans şirketleri daha önce yaptığımız bir haberde duyurduğumuz üzere Facebook çalışanlarının hisselerini uygun fiyatla alma seçeneği sunmuştu. Çalışanlarına paradan çok hisse veren Facebook'un çalışanlarının artık paraya ihtiyacı vardı. Uzun vadede inanılmaz değerlenmesini bekledikleri hisse senetlerinin bir kısmını satmak zorunda kalan çalışanlar yine de durumdan memnundu.

Rusların en son teklif ettiği fiyat 14.77 dolar oldu. Bu da Facebook'un toplam fiyatını 3.5 milyar dolar aşağı çekti. Geçen Mayıs Digital Sky Technologies 200 milyon dolar ödeyerek hisselerin yüzde 1,96'sını satın almıştı. Şu anki fiyatı 6.5 milyar dolar, tabii ki bu DST ve Microsoft alımlarının standart borsa fiyatlarını etkilememesi gerektiği savunulabilir ama işler böyle yürümüyor.

Aylık 300 milyon ziyaretçi alan site dünyanın en büyüklerinden biri olsa da işletme giderleri yüksek. Bu yüzden de reklam gelirleri çok önemli. Gelirlerdeki bir aksama ve nakit sıkıntısı çekilmesi de paraya sıkışan şirketin ucuza hisse satmasına sebep oluyor.

Okuyucu Yorumları