In-Traffic Reply: Samsung'dan Yeni Bir Uygulama!

Samsung, insanoğlunun bir türlü yenemediği "bu kötü alışkanlığın" önüne geçmek için şimdi de kendi uygulamasını geliştiriyor.

Samsung'dan yeni bir uygulama!

Araç kullanırken telefonla ilgilenmenin ne kadar tehlikeli olabildiğini söylememize herhalde gerek yok. Yapılan anketler, bu tehlikenin ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor: Özellikle Hollanda'da, sürücülerin en az üçte biri, araç kullanımı sırasında telefonlarını kullandıklarını söylüyor. Neden olaraksa, telefon çaldığında ya da bir mesaj geldiğinde hissettikleri sosyal baskıyı gösteriyorlar.

Bu gidişe dur demek isteyen Samsung, Hollanda'da özel bir uygulama geliştiriyor. In-Traffic Reply isimli uygulama, eğer araç kullanıyorsanız bunu anlıyor ve gelen çağrılara otomatik olarak cevap veriyor. Çağrı geldiğinde "Şu an trafikteyim, yanıt veremiyorum" gibi hazır bir cevap seçebileceğiniz gibi, kendi mesajınızı da oluşturabiliyorsunuz. Hatta mesajlara animasyon bile eklemeniz mümkün.

Şu anda beta aşamasında olan uygulamanın ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Eğer sürücülerin büyük kısmı bu uygulamayı kullanmaya başlarsa, trafikte yaşanan sıkıntıların da azalacağını umuyoruz...

Okuyucu Yorumları