İnanması zor; ama gerçek!

Intel'in sürpriz işlemcisi ile yaptığı bu şov, izleyenlere "yok artık" dedirtti!

İnanması zor; ama gerçek!

Intel Developer Forum'da tanıtılan "şarapla çalışan işlemci" büyük ilgi gördü.

Intel'in, işlemcilerinin enerji ihtiyacının ne kadar küçük olduğunu göstermek için düzenlediği demoda, Intel işlemcileri, bir kadeh şarap tarafından üretilen enerji ile çalışıtırıldı. Intel mühendislerinden Dr Genevieve Bell, bir kadeh şarabın içine batırdığı elektrodlar yardımıyla elde ettiği enerjiyi, Intel işlemcileri çalıştırmak için kullandı. Şarabın içindeki asit, elektrodlarla reaksiyona girince oluşan küçük elektrik akımı, Intel'in chipset'lerini çalıştırmayı başardı.

Intel yakın gelecekte özel olarak tasarlanacak çok düşük enerji ihtiyaçlı işlemcilerin özellikle az gelişmiş ülkelerdeki kullanıcıları internete bağlamak için çok önemli olduğunu düşünüyor. Şu anda 4 milyar insanın Internet'e hiç erişim şansının olmadığı hesaplanıyor.

Intel ayrıca akıllı bir ivmelenme ölçer geliştirdiğini ve bu mekanizmanın telefonlarda kullanılmasıyla, telefonların kullanıcısının yürüyüş tarzını tanıyarak, o anda gerçekten sahibinin cebinde olup olmadığını bileceğini ve buna göre telefondaki kilit işlemlerini düzenleyebileceğini belirtti.

Intel Develeper Forum, teknoloji dünyası için çok önemli Intel çalışmalarının paylaşıldığı bir etkinlik olarak tüm dünya tarafından her sene büyük merakla takip ediliyor.

Okuyucu Yorumları